Gunilla Bergström
© Foto: Jörn H Moen

Gunilla Bergström

Omtale
Gunilla Bergström både skriver og illustrerer historiene om Albert Åberg. Hun er født i Göteborg i 1942 og har arbeidet med rim og regler, teater, scenografi og har også skrevet Albert-viser med musikk av Georg Riedel.
Gunilla Bergström har blitt hedret med et tyvetalls priser, bl.a. Elsa Beskow-plaketten i 1979, Astrid Lindgren-prisen i 1981, Svenska Akademiens Schullströmska prisen for barne- og ungdomslitteratur i 2006 og Emilprisen til Astrid Lindgrens minne i 2011. Hun hadde stol nummer 12 i Svenska Barnboksakademin 1997-2013.
Titler i salg

Viser 1 - 20 av 88

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Anmeldelser
"For en anmelder som husker Albert fra litt yngre dager er dette en nostalgisk og herlig opplevelse. Illustrasjonene er akkurat som man husker dem (...) Det er ingen tvil om at boka vil snike inn god kunnskap om preposisjoner hos barna som leser boka."
 
Jessica Ryan, UriksAlbert leter både her og der
"Ny, koselig bok om Albert Åberg. Årsakene til Albert-bøkenes suksess er mange. De originale illustrasjonen er én ting, en annen er at bøkene handler, på sin egen uhøyrøstede måte, om ordentlige dilemmaer. (...) setningene like korthugne som vanlig, illustrasjonene like betagende som vanlig, og den litt uventede vendingen er også på plass.(...) Uforanderligheten i dette universet er en genistrek fra forfatteren: Albert, som amerikanerne synes var for stygg da han ble introdusert, er seg selv lik, Pappa Åberg er fremdeles like sindig og piperøykende (men muligens litt slankere?), og duoen er fremdeles kledt i syttitalls brunt. (...)"
Maya Troberg Djuve, DagbladetBruk skallen! sa pappa Åberg
"En ny bok om legendariske Albert Åberg! Denne hadde vi gledet oss til. Og forventningene infridde: En historie med nerve og humor!"
Elisabeth Lofthus, Mammanett.noBruk skallen! sa pappa Åberg
" (...) igjen sjarmerer han både små og store lesere med sitt syn på livet. Her er noe å snakke om for hele familien, noe å glede seg over og noe å forundre seg over. Albert Åberg gjør det rett og slett igjen!"
 
Kjetil Skotte , Oppland ArbeiderbladAlbert Åberg med styrke-sekken
“Det er en liten begivenhet når den tjuefemte boken om Albert Åberg nå kommer på norsk (…) Man kan lese inn en oppfordring om ansvar og demokrati i denne historien om Albert Åberg. Sjelden har det vært så nærliggende å knytte ham til verdensbegivenhetene (med global oppvarming, naturkatastrofer og protester mot vanstyrende eneherskere) som akkurat nå.”
Anne Cathrine Straume, Kulturnytt, NRK P2Albert Åberg med styrke-sekken
"Historien er søt. Og den er sterk. Den sier noe om kraften i naiv godhet. Den har vi ikke for mye av i denne verden (...) Albert har bakkekontakt. Og som et naturlig barn med bakkekontakt, har han en åpen himmel over seg. Det er god atmosfære i bøkene, så som helhetlig leseropplevelse er de en stor suksess. Så også denne gangen."
Marianne Lystrup, Vårt LandAlbert Åberg med styrke-sekken
"Helt sjef"
Hege Fosser Pedersen, Foreldre & BarnAlbert Åberg med styrke-sekken
"Opprøret mot den selvtilfredse kongen kan vanskelig bli mer aktuelt (den svenske utgivelsen kom like før de arabiske opptøyene) (...) Slik oppfyller Bergström drømmen om å utrydde nøden i verden, hun insisterer på betydningen av drømmer helt generelt – og viser at det med makt følger ansvar. Mer er det vanskelig å få til på en gang."
Guri Fjeldberg, Bergens TidendeAlbert Åberg med styrke-sekken
"Mange barn vil føle fellesskapet med Kong Albert, som vil ta vare på alle. Det viser Bergströms finstemte sans for å uttrykke forholdet mellom lek, barnets psykologi og skaperevne."
Mette Hofsødegård, AftenpostenAlbert Åberg med styrke-sekken
"(...) spennende, utfordrende og oppdatert"
"Hele tida handler det om bokstaver og ord. De har fl otte farger og Albert Åberg liker å tenke om ord betyr det samme eller kanskje det motsatte av hverandre. Tilslutt vil han skrive navnet sitt, nesten som en regnbue. I denne boka er alfabetet knytta opp mot setninger og farger. Dette kan være morsomt for de yngste som vil leke seg inn i ordenes verden. Illustrasjonene er slik vi kjenner de fra før, men denne gangen er bokstavene blitt ekstra fargerike."
Tone Langseth Luth , Oppland ArbeiderbladAlbert Åberg leker med ord
Bibliografi

2018 - Mias pappa flytter

2018 - Hokus pokus, Albert Åberg!

2017 - Albert godteposer

2017 - Albert Åberg dyp tallerken melamin

2017 - Albert stor pose

2017 - Pappa Åberg dukke (23 cm)

2017 - Kalender Albert bursdag

2017 - Postkort Albert Åberg snekrer, (25 stk)

2017 - Postkort Albert Åberg helikopter, (25 stk)

2017 - Albert Åberg bestikk

2017 - Postkort Albert Åberg god natt, (25 stk)

2017 - Albert Åberg tegneblokk

2017 - Albert pappkrus

2017 - Albert Åberg tallerken melamin

2017 - Albert Åberg tutekopp melamin

2017 - Albert papptallerkener

2017 - Albert servietter

2017 - Albert ballonger

2017 - Minikort Albert Åberg

2017 - Albert Åberg ball

2017 - Albert Åberg trepuslespill

2017 - Albert Åberg stableklosser

2017 - Albert Åberg kubepuslespill (6 motiv)

2016 - Albert Åberg puslespillbok

2016 - Albert Åbergs trylletriks

2016 - Albert Åberg og vennene hans

2015 - Hvem spøker, Albert Åberg?

2015 - Fest hos Albert Åberg

2015 - Fest hos Albert Åberg

2015 - Hvem spøker, Albert Åberg?

2015 - Fest hos Albert Åberg

2015 - Milla og Skybert midt-på-natten

2015 - Hvem spøker, Albert Åberg?

2015 - Du er for liten, Albert Åberg

2014 - Hvor er Albert?

2013 - Albert Åberg - fotoalbum

2013 - Albert Åberg - nøkkelring

2013 - Albert Åberg - de tre første historiene

2013 - Albert Åberg - kopp

2013 - Albert Åberg - tallerken

2013 - Albert Åberg - familiekalender

2013 - Albert Åberg - Notatbok

2013 - Albert Åberg - fargeblyanter

2012 - Milla og Skybert midt-på-natten

2012 - Albert Åberg bokhus

2012 - Bruk skallen! sa pappa Åberg

2012 - Albert Åberg dukke XL (105 cm)

2012 - Bruk skallen! sa pappa Åberg

2012 - Albert Åberg - Lek og les

2012 - Hør på den lyden, Albert

2011 - Albert Åberg tuller med tall

2011 - Albert Åberg leker med ord

2011 - Albert Åberg bildekortspill

2011 - Gøy med Albert. Aktivitetsbok m/klistremerker

2011 - Albert Åberg med styrke-sekken

2011 - Albert Åberg med styrke-sekken

2011 - Albert Åberg termos

2011 - Albert Åberg matboks

2011 - Albert Åberg barnehagesekk

2011 - Albert Åberg puslespill i tre (12 biter)

2011 - Albert Åberg dukke pyjamas stor (33 cm)

2011 - Skybert dukke (16 cm)

2011 - Milla dukke liten (16 cm)

2011 - Albert Åberg dukke stor (33 cm)

2011 - Albert Åberg dukke liten (16 cm)

2011 - Albert Åberg hals i bomull med fleece

2011 - Albert og Skybert leker

2011 - En dag med Albert

2010 - Usynlig, Albert Åberg

2010 - Du er en luring, Albert Åberg

2010 - Hurra for pappa Åberg!

2010 - Lykkelige Albert Åberg

2010 - Bruk skallen! sa pappa Åberg

2010 - Albert Åberg med styrke-sekken

2010 - Så rart, sa Albert Åberg

2010 - Albert sitter barnevakt

2010 - Hvor er skøyergutten Albert Åberg?

2010 - Usynlig, Albert Åberg

2010 - Fly! sa Albert Åberg

2010 - Du er en luring, Albert Åberg

2010 - Albert og Milla

2010 - God natt, Albert Åberg

2010 - Hurra for pappa Åberg!

2010 - Lykkelige Albert Åberg

2010 - Hva sa pappa, Albert Åberg

2010 - Albert Åberg er en tyv!

2010 - Albert og udyret

2010 - Albert Åberg og soldatpappaen

2010 - Næhei! sa Albert Åberg

2010 - Heng i, Albert Åberg

2010 - Albert og den hemmelige Skybert

2010 - Knyt i vei, Albert Åberg!

2010 - Så rart, sa Albert Åberg

2010 - Albert sitter barnevakt

2010 - God natt, Albert Åberg

2010 - Lykkelige Albert Åberg

2010 - Hurra for pappa Åberg!

2010 - God natt, Albert Åberg

2010 - Du er en luring, Albert Åberg

2010 - Usynlig, Albert Åberg

2010 - Hvor er skøyergutten Albert Åberg?

2010 - Albert sitter barnevakt

2010 - Så rart, sa Albert Åberg

2010 - Hvor er skøyergutten Albert Åberg?

2007 - Albert Åberg - (grønn) Fire forskjellige historier

2007 - Den store boka om Bolla og Bill

2006 - Albert Åberg - (oransje) Fire forskjellige historier

2006 - Albert Åberg - (blå) Fire forskjellige historier

2006 - Albert Åberg og soldatpappaen

2006 - Mye moro, Albert Åberg

2005 - Du er for liten, Albert Åberg - månedens Interbok

2004 - Albert Åberg sitter barnevakt - Interbok

2003 - Heng i, Albert Åberg - INTERBOK-UTG.

2003 - Er du der, Albert Åberg?

2002 - Så rart, sa Albert Åberg

2000 - God natt, Albert Åberg (Interbok)

1998 - Usynlig, Albert Åberg

1997 - Fly! sa Albert Åberg

1997 - Albert åberg-kort 40 assortert i pakke

1994 - Næhei! sa Albert Åberg

1993 - Albert har mange fjes

1993 - Alle mulige slags Albert

1993 - Hurra for pappa Åberg!

1992 - Albert sitter barnevakt

1991 - Albert Åberg er en tyv

1989 - Hva sa pappa, Albert Åberg

1988 - Knyt i vei Albert Åberg

1987 - Hokus pokus, Albert Åberg!

1986 - Fest hos Albert Åberg

1985 - Albert og Milla

1985 - Lykkelige Albert Åberg

1983 - Hvem spøker Albert Åberg

1982 - Hvor er skøyergutten Albert Åberg

1981 - Du er en feiging Albert Åberg

1979 - Albert og udyret

1978 - Du er for liten, Albert Åberg

1977 - Hvem kan redde Albert Åberg

1977 - Albert og den hemmelige Skybert

1976 - God natt, Albert Åberg

1976 - Heng i Albert Åberg

1976 - Du er en luring Albert Åberg