Gunilla Bergström
© Foto: Jörn H Moen

Gunilla Bergström

Gunilla Bergström (1942-2021) både skrev og illustrererte historiene om Albert Åberg. Hun ble født i Göteborg i 1942 og har arbeidet med rim og regler, teater, scenografi og har også skrevet Albert-viser med musikk av Georg Riedel.
Gunilla Bergström har blitt hedret med et tyvetalls priser, bl.a. Elsa Beskow-plaketten i 1979, Astrid Lindgren-prisen i 1981, Svenska Akademiens Schullströmska prisen for barne- og ungdomslitteratur i 2006 og Emilprisen til Astrid Lindgrens minne i 2011. Hun hadde stol nummer 12 i Svenska Barnboksakademin 1997-2013.

Titler i salg

Viser 1 - 40 av 93

Anmeldelser

"For en anmelder som husker Albert fra litt yngre dager er dette en nostalgisk og herlig opplevelse. Illustrasjonene er akkurat som man husker dem (...) Det er ingen tvil om at boka vil snike inn god kunnskap om preposisjoner hos barna som leser boka."

Jessica Ryan, UriksAlbert leter både her og der

"Ny, koselig bok om Albert Åberg. Årsakene til Albert-bøkenes suksess er mange. De originale illustrasjonen er én ting, en annen er at bøkene handler, på sin egen uhøyrøstede måte, om ordentlige dilemmaer. (...) setningene like korthugne som vanlig, illustrasjonene like betagende som vanlig, og den litt uventede vendingen er også på plass.(...) Uforanderligheten i dette universet er en genistrek fra forfatteren: Albert, som amerikanerne synes var for stygg da han ble introdusert, er seg selv lik, Pappa Åberg er fremdeles like sindig og piperøykende (men muligens litt slankere?), og duoen er fremdeles kledt i syttitalls brunt. (...)"

Maya Troberg Djuve, DagbladetBruk skallen! sa pappa Åberg

"En ny bok om legendariske Albert Åberg! Denne hadde vi gledet oss til. Og forventningene infridde: En historie med nerve og humor!"

Elisabeth Lofthus, Mammanett.noBruk skallen! sa pappa Åberg

" (...) igjen sjarmerer han både små og store lesere med sitt syn på livet. Her er noe å snakke om for hele familien, noe å glede seg over og noe å forundre seg over. Albert Åberg gjør det rett og slett igjen!"

Kjetil Skotte , Oppland ArbeiderbladAlbert Åberg med styrke-sekken

“Det er en liten begivenhet når den tjuefemte boken om Albert Åberg nå kommer på norsk (…) Man kan lese inn en oppfordring om ansvar og demokrati i denne historien om Albert Åberg. Sjelden har det vært så nærliggende å knytte ham til verdensbegivenhetene (med global oppvarming, naturkatastrofer og protester mot vanstyrende eneherskere) som akkurat nå.”

Anne Cathrine Straume, Kulturnytt, NRK P2Albert Åberg med styrke-sekken

"Historien er søt. Og den er sterk. Den sier noe om kraften i naiv godhet. Den har vi ikke for mye av i denne verden (...) Albert har bakkekontakt. Og som et naturlig barn med bakkekontakt, har han en åpen himmel over seg. Det er god atmosfære i bøkene, så som helhetlig leseropplevelse er de en stor suksess. Så også denne gangen."

Marianne Lystrup, Vårt LandAlbert Åberg med styrke-sekken

"Helt sjef"

Hege Fosser Pedersen, Foreldre & BarnAlbert Åberg med styrke-sekken

"Opprøret mot den selvtilfredse kongen kan vanskelig bli mer aktuelt (den svenske utgivelsen kom like før de arabiske opptøyene) (...) Slik oppfyller Bergström drømmen om å utrydde nøden i verden, hun insisterer på betydningen av drømmer helt generelt – og viser at det med makt følger ansvar. Mer er det vanskelig å få til på en gang."

Guri Fjeldberg, Bergens TidendeAlbert Åberg med styrke-sekken

"Mange barn vil føle fellesskapet med Kong Albert, som vil ta vare på alle. Det viser Bergströms finstemte sans for å uttrykke forholdet mellom lek, barnets psykologi og skaperevne."

Mette Hofsødegård, AftenpostenAlbert Åberg med styrke-sekken

"(...) spennende, utfordrende og oppdatert"

Elin Solvang, MammaAlbert Åberg med styrke-sekken

"Hele tida handler det om bokstaver og ord. De har fl otte farger og Albert Åberg liker å tenke om ord betyr det samme eller kanskje det motsatte av hverandre. Tilslutt vil han skrive navnet sitt, nesten som en regnbue. I denne boka er alfabetet knytta opp mot setninger og farger. Dette kan være morsomt for de yngste som vil leke seg inn i ordenes verden. Illustrasjonene er slik vi kjenner de fra før, men denne gangen er bokstavene blitt ekstra fargerike."

Tone Langseth Luth , Oppland ArbeiderbladAlbert Åberg leker med ord