Gro Nilsdatter Røsth

Gro Nilsdatter Røsth

Gro Nilsdatter Røsth (f. 1945) har tidligere utgitt tretten barnebøker og to bøker for voksne. Har også skrevet et teaterstykke og dessuten manus til tegnefilm.

Anmeldelser

"Det vil være enkelt for barn å kjenne seg igjen i situasjonen til Inga. Både dette med at søsken ikke alltid er bare snille og greie. At ting noen gang kan bli fryktelig skumle og at det er vanskelig å slutte å være redd når man først begynner å tenke på hva ting kan være. Og noen ganger er foreldrene de eneste som kan redde en når en er skikkelig redd. Ikke minst er det viktig å huske på at ting man kjenner ut og inn, ikke ser ut som det pleier i mørket. (...) Dette er en fin barnebok for den gruppen boken er regnet på, både med tematikk og illustrasjoner. Illustratøren har blant annet fått frem følelsene i boken på en fin måte som er lett å tyde for barn."

Jessica Ryan, UriksMin første leseløve - Låst

"Gjenkjennelighet er noe de fleste barn vet å sette pris på. hun gjør det med stor troverdighet, og i et språk som er akkurat passelig klart og enkelt for et barn som skal til å lære seg å lese, eller nettopp har begynt med det. (...) Vi liker denne boka, og det tror vi også målgruppa vil gjøre. Bra, Gro Røsth!"

Reidar Skarbø, NyttiUkaMin første leseløve - Låst

”Den erfarne barnebokforfatteren Gro Røsth har nok en gang skrevet ei historie som passer svært godt for målgruppa (…) Uten den store ytre dramatikken, men som likevel vekker sterke følelser og stor spenning for dem som opplever liknende situasjoner (…) Ikke minst synes vi ålesunderen Gro Røsth, som bor i Follo, fører et propert og passelig språk – enkelt, men likevel innholdsrikt og nyansert. Sammen med de følsomme og uttrykksfulle tegningene til russiske Julia Mordvinova Gilje (…) gjør det boka til ei heilstøpt fortelling vel egnet til å fange følelsene både til målgruppa og de enda yngre, de som fortsatt må leses høyt til.”

Reidar Skarbø, Nytt i UkaMin første leseløve - Bror helt alene