George P. Pelecanos
© Foto: Jerry Bauer

George P. Pelecanos

George P. Pelecanos skriver for film og tv, produserer film, er en prisbelønt journalist og forfatteren av en bestselgende serie kriminalromaner. Han bor i Washington DC med kone og barn. På norsk er tidligere utgitt Ren som snø, 2004 og Helvete løs, 2005. den tredje boken om Derek Strange kom i 2007, Svart Sirkus.

Anmeldelser

"Innebygd i denne nærkontakten med undergrunnsmiljøer i Washington, er det en glødende og stigende spenningsspiral (...) Og en meget gild bonus: Georges Pelecanos’ språk. Et språk som både er et kontant hugg og et mykt blikk, tilsatt gode faktakunnskaper og masse henvisninger til musikk, film og litteratur."

 
Knut Holt, FædrelandsvennenAndelen

"Å lese George Pelecanos er etter hvert blitt en slags kjærlighetshandling."

Leif Ekle, NRK, P2Andelen

"Et mesterverk om unge menneskers tilfeldige og fatale valg inn i kriminaliteten, og om hvilke verdier som kanskje kan forhindre det.(...) Av alle forfatterens gode kriminalromaner er nok Den svarte våren den beste."

 
Stein Roll, AdresseavisenDen svarte våren

"Dette er amerikansk krim med driv og realisme, og, beina solid plantet i gater preget av sinne, rasemotsetninger og vold. Her er det ikke helter og skurker, men personer både på godt og vondt som står i sentrum. En kriminalroman som anbefales på det sterkeste – ikke minst takket være sitt underliggende engasjement og tidsriktig miljøkoloritt. "

 
Kjell Einar Øren, Haugesunds AvisDen svarte våren

"George Pelecanos vil bli lest lenge etter at vår tids krimprodusenter med klippekort på bestselgerlistene har gulnet på nattbordene og blitt erstattet av andre og like uegenartede ordprodusenter.(...)Pelecanos kan som ingen andre skildre mennesket på sitt mest storslåtte, sitt edleste, men også hvor lavt vi er villige til å synke for å oppnå vårt mål, vår forestilling om det gode liv. "

Terje Thorsen, DagbladetDen svarte våren