Frida Nilsson

Frida Nilsson

Forfatter Frida Nilsson skriver om de helt store spørsmålene - livet, døden og kjærligheten - med grenseløs humor og stort alvor, og blir av kritikerne ofte sammenliknet med Roald Dahl.

Hun har mottatt internasjonal annerkjennelse for sitt forfatterskap, og bøkene hennes har blitt nominert til den prestisjetunge Deutscher Jugend Literaturpreis i Tyskland, i tillegg til flere litteraturpriser i Frankrike. Hun har blitt nominert til Augustprisen tre ganger, og i 2014 mottok hun Astrid Lindgren-prisen.

Anmeldelser

Frida Nilssons bøker om Hedvig er noe så uvanlig som bøker om ganske vanlige barn (...) Hedvig er ingen prinsesse Gullhår - og takk for det. Tvert imot, hun beskrives som en gatesmart slyngelunge og rampejente. Niåringen og jeg har lest den første boka om Hedvig, som handler om da hun begynner på skolen, og året som førsteklassing. Hvert kapittel er delt inn i hendelser, og vi har lest et par hver kveld. Boken er godt oversatt av Cecilie Winger, og veksler mellom tale, beskrivelser og tanker - noe som gjør det levende og godt å lese høyt."

Helga Lilleland, VardenHedvig!