Endre Ruset
© Foto: Heidi Furre

Endre Ruset

Endre Ruset (f. 1981) er poet og tidligere kunstnerisk leder ved Norsk litteraturfestival. Ruset debuterte med diktsamlingen Ribbeinas vingespenn i 2001, og mottok Bjørnsonstipendet i 2005 for boken Kims lek. Hans foreløpig siste utgivelse er Deretter (2021), en diktsamling skrevet i samarbeid med den engelske poeten Harry Man.

Anmeldelser

"19,5 i stil, full av lekre nedslag og referanser (...) helt oppe på siden av Thorvald Steens Vekten av snøkrystaller i vår ellers skrinne skihopplitteratur. Det er plass til flere i den snøkanonen. (...) Boka har lekre detaljer i en Flamme-utgivelse som er gjennomarbeidet, helt fra bruk fra røde prikker, snøkrystaller mellom diktene og omslagsfargene (...) Kolofonen bakerst i boka er også en liten godbit signert designer Aslak Gurholt i Yokoland."

Vidar Kvalshaug, DagbladetNoriaki

"Endre Ruset har skrive ei god og sjarmerande bok som krinsar rundt skihopparen Noriaki Kaisai. (...) Det er sjølvsagt ikkje skihopparen Noriaki som gjer desse dikta, det er poeten Endre Rusets suverene handtering av språket i det strame formatet."

Sindre Ekrheim, Dag og TidNoriaki

"... fornøyeleg lesing. Godt funne på, godt gjennomført. Og definitivt noko ein kan gje i gåve til «alle idrettsinteresserte og venner av norsk hoppsport», som Arne Scheie ville uttrykt det."

Hadle Oftedal Andersen, KlassekampenNoriaki