Omtale

Dorthe Nors er født i Herning i 1970, men oppvokst på landet like nordvest for byen. Hun studerte nordisk litteratur og kunsthistorie på universitetet i Århus. I 2001 kom Nors’ første roman, Soul. Deretter kom romanene Stormesteren (2003) og Ann Lie (2005). I 2008 kom novellesamlingen Kantslag, som skaffet henne et solid gjennombrudd internasjonalt. Da novellen Hegren ble trykket i The New Yorker var det første gang en dansk forfatter fikk æren av å presenteres i tidsskriftet.

Nors har skrevet ytterligere to romaner, kortromanen Dage (2010) og Minna mangler et øvingslokale (2013). Hennes danske forlag, Rosinante, trykket opp igjen Kantslag etter den suksessen i USA. Samlingen er nå dessuten under utgivelse i Storbritannia, Sverige og Nederland i tillegg til Norge.

Nors mottok i 2011 Statens Kunstfonds Treårige Artbejdsstipendium og i 2014 ble hun tildelt den ærefulle Per Olov Enquist-prisen.

Titler i salg
Anmeldelser
"Dorthe Nors briljerer igjen. “Spejl, skulder, blink” er en mesterlig roman."
 
Berlingske TidendeSpeil speil blink
"Nors er kommet for å bli … Dorthe Nors minner meg på, hvorfor jeg leser bøker; for å møte folk som Sonja.”
“Dorthe Nors lever til full opp til de høye forventningene med en roman som treffer tiden (…) det er ganske enkelt en god bok. Punktum.”
 
JyllandspostenSpeil speil blink
Bibliografi