Omtale

Dorthe Nors er født i Herning i 1970, men oppvokst på landet like nordvest for byen. Hun studerte nordisk litteratur og kunsthistorie på universitetet i Århus. I 2001 kom Nors’ første roman, Soul. Deretter kom romanene Stormesteren (2003) og Ann Lie (2005). I 2008 kom novellesamlingen Kantslag, som skaffet henne et solid gjennombrudd internasjonalt. Da novellen Hegren ble trykket i The New Yorker var det første gang en dansk forfatter fikk æren av å presenteres i tidsskriftet.

Nors har skrevet ytterligere to romaner, kortromanen Dage (2010) og Minna mangler et øvingslokale (2013). Hennes danske forlag, Rosinante, trykket opp igjen Kantslag etter den suksessen i USA. Samlingen er nå dessuten under utgivelse i Storbritannia, Sverige og Nederland i tillegg til Norge.

Nors mottok i 2011 Statens Kunstfonds Treårige Artbejdsstipendium og i 2014 ble hun tildelt den ærefulle Per Olov Enquist-prisen.

Anmeldelser
"Dorthe Nors briljerer igjen. “Spejl, skulder, blink” er en mesterlig roman."
 
Berlingske TidendeSpeil speil blink
"Nors er kommet for å bli … Dorthe Nors minner meg på, hvorfor jeg leser bøker; for å møte folk som Sonja.”
“Dorthe Nors lever til full opp til de høye forventningene med en roman som treffer tiden (…) det er ganske enkelt en god bok. Punktum.”
 
JyllandspostenSpeil speil blink
"Novellene til Dorthe Nors er skarpe og glitrande isfjell som ligg tungt i vatnet; i tråd med klassisk novelleestetikk finn ein det meste av historia under overflata.(...) Nors imponerer stort med evna til å portrettere komplekse, sårbare menneske og deira meir eller mindre vellukka strategiar for å meistre livet når det blir vanskeleg.
Merete Røsvik Granlund, Dag og TidKantslag
Bibliografi

2017 - Speil speil blink

2017 - Speil speil blink

2016 - Kantslag

2015 - Kantslag