Dennis Lehane

Dennis Lehane

Dennis Lehane er forfatteren av den kritikerroste kriminalromanen I blodet, boka bak den Oscarnominerte storfilmen Mystic River. På norsk finnes også thrillerne De gales øy og Forsvunnet i natten. En dram før krigen kom i 2008, der privatdetektivene Kenzie og Gennaro igjen skal ut i Bostons ghetto. Lehane er oppvokst i Dorchester, Massachusetts og bor i Boston-området. De gales øy er filmatisert under navnet Shutter Island, med blant annet Leonardo DiCaprio og Ben Kingsley på rollelisten.

Anmeldelser

"Den som leser, får vite, får bli med i bandekrigen og får altså kruttsterkt og drivende underholdning med på kjøpet. Her møtes samfunnets topper og tapere i stadig vekslende scenarier, hvori inngår rensking av sekstenåringers øyenhuler, biljakt under broer og over rekkverk - og ufattelig utnytting av vergeløse småunger. Den skal altså tåle sterk lut, som vil `hygge` seg i påsken med en thriller av Dennis Lehane."
 
Kari Wærum, Fredriksstad BladEt glass før krigen
"Men forfatteren er språklig sterk og intrigen riktig spennende"
 
Ingrid Brekke, AftenpostenEt glass før krigen
"Dennis Lehane er krimforfatter i særklasse, både litterært og tematisk. Han tar det beste fra sine forgjengere Chandler, McDonald, Thompson, og skriver seg rett inn i tv-drama-tradisjonen i f.eks. The Wire. Med sitt skjeve, men skarpe blikk er Lehane en glimrende betrakter av livet i bakgatene, og han skriver så du blir svett og skvetten."
Lars Helge Nilsen, Bergens TidendeEt glass før krigen
"..en kul stiløvelse i den hardkokte sjangeren. Den har kanskje et litt sprikende, umodent preg, noe som blir mer enn oppveid av sjarmen og det ungdommelige overskuddet man finner i romanen. Her veksles det fritt mellom fjasete humor, urban heimstaddiktning, lyrisk inderlighet, politisk indignasjon og adrenalinfylt voldsdyrkelse. Lunkent blir det aldri, og talentet til Lehane er åpenbart".
Ola Hegdal, Dagens NæringslivEt glass før krigen

Bibliografi

2013 - I blodet

2013 - De gales øy

2013 - Et glass før krigen

2013 - Forsvunnet i natten

2011 - Et glass før krigen

2009 - Forsvunnet i natten

2008 - Et glass før krigen

2006 - Forsvunnet i natten

2004 - De gales øy

2003 - I blodet