Cornelia Funke

Cornelia Funke er Tysklands internasjonalt mest kjente og fremgangsrike barnebokforfatter. I dag bor hun i Los Angeles i California, men hun begynte sin karriere som forfatter og illustratør i Hamburg. Etter å ha utdannet seg til pedagog og studert grafikk, begynte hun å jobbe som barnebokillustratør på frilansbasis. Men det var ikke alltid hun likte bøkene hun laget bilder til, og derfor begynte hun å skrive selv.
Hennes mest kjente bøker er Tyvenes herre, som skulle bli hennes internasjonale gjennombrudd, og Blekkhjerte-trilogien som sto på bestselgerlistene over hele verden. I 2010 kom boka Reckless – Hud av stein på norsk, første bind i en ny bestselger-serie. Spøkelsesridderen er spennende lesestoff for yngre lesere fra ti år og oppover.
Cornelia Funke har blitt tildelt en rekke priser og utmerkelser. Bøkene hennes er oversatt til mer enn 40 språk, og Tyvenes herre og Blekkhjerte har også blitt filmatisert.

Anmeldelser

"Jeg har med glede fulgt Funkes forfatterskap i noen år, og både Tyvenes herre (2004) og Blekkhjerte (2005) kan anbefales som spennende og originale barnefantasy-bøker, med et mildt preg av inspirasjon fra Tysklands forrige store barnebokforfatter, Michael Ende.(...) Funke fører oss fint gjennom sjangerovergangene fra ensomt barn til grøssende forfølgelse og til heltemodig kamp i beste fantasystil. Hun tar også leseren med inn i det ubehaget som Jon møter når han løfter sverdet og kjenner maktens og styrkens mørke sider.(...) Friedrich Hechelmanns bilder setter spøkelsene inn i en gotisk hage i midnattsgrønt lys. Og ennå har jeg ikke nevnt samspillet mellom Jon og Ella, et vakkert og umiddelbart venneforhold som alene er verdt en roman!"

Morten Olsen Haugen, AftenpostenSpøkelsesridderen

"Fortellingen er først og fremst et spennende eventyr fylt av riddere, blod, sverd og hendelser i nattemørket. Den handler også om vennskap, sorg og atskillelse, den er gjennomillustrert med fantastiske illustrasjoner av Friedrich Hechelmann."

Mari Nymoen Nilsen, VGSpøkelsesridderen

"Det dypt alvorlige med denne boken er også det beste. For selv i en eventyrverden er det ikke enkle løsninger å finne på denne typen problem. Det er en røff verden hvor den sterkeste - eventuelt den smarteste - overlever."

Karen Frøsland Nystøyl, Vårt LandReckless