Camilla Unger

Camilla Unger

Camilla Unger (1964–) Hun er gift, har to barn og bodd i Norge siden 1992. Bakgrunn: litt.vitenskap hovedfag og bred arbeidserfaring, bl.a. som salgssjef for skjønn- og faktalitteratur i Aschehoug og seksjonsleder i Tanum bokhandel.

Anmeldelser

"Med sjarm og humor blir lus i håret nesten noe barna ønsker seg. [...] Boka treffer rett i målgruppen; illustrasjonene er talende og morsomme, og lus blir avmystifisert. Etter å ha lest boka gjentatte ganger, spør min 3-åring håpefullt: Når kan jeg få lus? Bok med potensial til å bli en luseklassiker!"

Hege Fosser Pedersen, Foreldre & BarnMia, og Mons - Hjelp vi har fått lus!

"Med sjarm og humor blir lus i håret nesten noe barna ønsker seg. (...) Boka treffer rett i målgruppa. Illustrasjonene er talende og morsomme og lus blir avmystifisert. Etter å ha lest boka gjentatte ganger spør min 3-åring: Når kan jeg få lus. Bok med potensial til å bli en luseklassiker."

Hege K. Fosser Pedersen, Foreldre & BarnMia, og Mons - Hjelp vi har fått lus!

"Camilla Unger har nå skrevet sin fjerde bok om Mia og Mons. Denne gangen er det et svært aktuelt tema, nemlig lusa. [...] Noen synes fortsatt at dette er litt flaut. Derfor er det godt at denne fortellingen både forklarer, samtidig som den er morsom. [...] Solveig Lid Ball har ikke bare fargerike tegninger. Det er dramatikk og bevegelse i alle scener. Her er det rom for gjenkjennelse og små ekstra følelser utover historien. Dette er ei bok som vil passe ekstra godt for barn i alderen fire til seks år. Men her er det mange som vil kjenne seg igjen, så det kan sikkert være morsom lesning for barn i alle aldre. Ja, den er så livaktig at det er nesten så en begynner å klø når en leser."

Tone Langseth Luth , Oppland ArbeiderbladMia, og Mons - Hjelp vi har fått lus!

”Hyggelig historie med klassiske bildeboktegninger. Passer spesielt godt for barn som har eller er småsøsken. Og som i eventyret, ender det bra til slutt.”

Bjørnhild Fjeld, Foreldre & BarnMia, Mons og prinsessen som ikke ville le

"(...) en tradisjonell hyggehistorie om å dra på aketur og brekke beinet. Nært og forståelig forteller Camilla Unger om Mia, Mons og en leken mormor. Solveig Lid Ball har illustrert med akkurat passe ”gammeldagse” og varme akvareller (...) Anbefales barn i fire-fem års alderen."

Elin Solvang, MammaMia, Mons og prinsessen som ikke ville le