Bo Svernström

Bo Svernström

Omtale
Bo Svernström (f. 1964) er en svensk forfatter fra Göteborg, hvor han også tok sin doktorgrad i litteratur. Han jobbet som journalist i Aftonbladet i nesten 20 år, men har siden i fjor sommer vært forfatter på heltid da han begynte å skrive den frittstående oppfølgeren til Offrens offer med arbeidstittelen Barnamördaren.

Svernström bor i Nacka utenfor Stockholm med sin kone, journalist og barnebokforfatter Erika Svernström, og tre barn (17,15 og 7 år). Han store lidenskap er terrengsykling, som nå også har blitt hans primære kilde til trening når han ikke lenger sykler til og fra jobben i byen. Ideen til Offrens offer fikk han på vei til jobb. Han var så irritert over de hensynsløse bilistene at han begynte å leke med tanken på en karakter som tok igjen.

Svernström er ikke sportsinteressert, han har skostørrelse 46 og elsker arabisk mat, og spesielt smaken av persille og sitron. Hans beste reise var bilturen med familien opp til Nordkapp.
Anmeldelser
"(...) en virkelig sterk krimdebut. (...) velskrevet og god kriminalroman."
 
Mathias Hou, titlen.dkOfrenes offer
Ofrenes offer er brutalt og heftig lesning, en helstøpt krim. (...) Det er vanskelig å legge fra seg boken, for når en først har startet å lese sitter en klistret til sidene. Det er ingen tvil, Sverige har fått et nytt krim-geni, som jeg tror vil nå langt. (...) noe av det beste jeg har lest av skandinavisk krim på lenge."
 
boktimmy.blogg.noOfrenes offer
Bibliografi

2018 - Ofrenes offer - Forhåndspocket