Bo Gaustad

Bo Gaustad

Bo Gaustad (f. 1946) er tegner, illustratør og forfatter. Hun har utdannelse fra UiO, Kunstakademi Italia, Kunst- og Håndverksskolen og forfatterutdannelse fra Norsk Barnebokinstitutt.
Hun har illustrert ca. 40 bøker, 4 av dem med egne tekster, og hun har mottatt flere priser for sine illustrasjoner og tekster: Kulturdepartementets illustrasjonspris 2013, 2015, Årets vakreste bok 2014 og Riksmålsforbundets Barne- og ungdomspris 2017.
Illustrasjonene er gjenkjennelige i en ledig, ofte humoristisk strek.
Bo Gaustad har deltatt på en rekke utstillinger og er innkjøp av bl.a. Nasjonalbiblioteket.

Anmeldelser

"Bo Gaustads bok "Bøllene" er en rufsete og sjarmerende liten fortelling. [...] Tegningene er gjort med laveringer og en leken og uvøren strek i svart blekk. [...] Fortellingen i seg selv er morsom, og dyrenes løsning med gammelost-basert kjemisk krigføring er en artig variant av dyrenes "prompetaktikk" i Thore Hansens "Ruffen på nye eventyr". [...] Gaustads personlige og organiske tegnestil passer godt til det varierte dyregalleriet hun presenterer, slik vi ble kjent med i "Dessert" fra 2011."
Guro Havrevold, NumerBøllene
"Bo Gaustad [...] har kommet ut med en fornøyelig bok for de små. Den heter "Dessert" og fortelles gjennom Gaustads herlige strek. Det handler om et gulstripete dyr som vil spise et lite brunt dyr. ”Du har vel ikke tenkt å spise meg?” sier det lille brune. ”Nei, for da hadde du gjort ditt livs tabbe. En liten bit og du hadde vært død.” Det er opptakten til en morsom historie for de minste. Anbefales!
Liv Gade, FamilienDessert