Bernt Rougthvedt
© Fotograf: Fredrik Arff

Bernt Rougthvedt

Bernt Rougthvedt (f. 1956) bor i Skien. Han er cand. philol. med fagene religionshistorie, historie og norsk. Har skrevet en rekke tidsskriftartikler, og samarbeidet med Terje Emberland om biografien til forfatter og frontkjemper Per Imerslund (Det ariske idol, 2004). Han har tidligere blant annet skrevet den Bragepris-nominerte Riverton. Sven Elvestad og hans samtid (2007) og Med penn og pistol. En biografi om politiminister Jonas Lie (2010). I 2014 utkom Saken mot Abelone.

Anmeldelser

""Saken mot Abelone" balanserer fint mellom det underholdende og saklige."

Bjarne Robberstad, KlassekampenSaken mot Abelone

"Tårn» er skremmende, og Rougthvedt holder leseren i et stramt grep. Men det er hans kunnskaper om tilstanden i Norge under andre verdens krig, som imponerer mest.(...) Det blir aldri for mye informasjon, personene blir aldri statiske og forfatteren evner å konvertere sin historiske kunnskap til brikker i et klassisk og sannsynlig krimdrama. Sidene flyr. Den ene spennende scenen tar den andre, og før du vet ordet av det er boken ferdig."

Eskil Skjeldal, TelemarksavisaTårn

"Spesielt spenstig for dem som interesserer seg for 2. verdenskrig. Men morsom for andre også. Særlig den kongelige vrien. (...) Vi leser gjerne en slik type thriller en gang til."

Helge Ottesen, VardenTårn

"Underholdende hele veien."

Ingvar Ambjørnsen, VGTårn

"Frydefull lek med krigens rekvisitter."

Pål Gerhard Olsen, AftenpostenTårn

"Vel så viktig er det at forfatteren klarer å gjenskape fortidas atmosfære,dens språk, dens verdensanskuelse og dens omgangsformer.(...) Rougthvedt skriver gode dialoger og skildrer mange fine karakterer. Han lykkes i å gjenskape et Oslo du tror på."

Torbjørn Ekelund, DagbladetTårn

"Stilig, lekende og kunnskapsrikt om motstandsbevegelsens kampmot okkupasjonsmakten."

Geir Vestad, Hamar ArbeiderbladTårn

"Rougthvedt gir igjen gode beskrivelser av det gamle Oslo, uten at vi får følelsen av helten hans griper inn i historiens gang på en utilbørlig måte. Og minst like viktig i en roman, uten at forfatterens store kunnskaper om perioden kommer i veien for fortellingen ellers. Også den overraskende avslutningen er basert på nyere historiske funn og påstander fra virkelig-heten, som vi selvfølgelig ikke skal avsløre her."

Geir Rakvaag, DagsavisenTårn

Bernt Roughtvedt leverer en velskrevet og engasjerende biografi, med mye nytt stoff - på tross av at det ble skrevet en annen biografi om Lie allerede rundt 1990.Nå kommer det fram helt nye opplysninger som Lie selv nok aldri trodde ville se dagens lys.

Tore Shetelig, Drammens TidendeMed penn og pistol

Bernt Roughtvedts Med Penn og Pistol er en kunnskapsrik skildring av en nifs, og svært norsk nazist.

Aage Borchgrevink, AftenpostenMed penn og pistol