Arne Danielsen
© Foto: Børre Thorstensen

Arne Danielsen

Arne Danielsen er født i 1955 og er ekte oslogutt, oppvokst på Tøyen og nå bosatt på Vestli. Han har gitt ut en rekke lokalhistoriebøker, og debuterte skjønnlitterært med Åttenderaden i 2002. I 2010 kom Mesteren, Magnus Carlsen og sjakkspillet. De siste årene har han arbeidet som frilansjournalist og fotograf, tidligere blant annet som trikkefører og tidskriftredaktør.

Les mer på forfatterens hjemmeside: www.arnedanielsen.no
og på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Mesteren-av-Arne-Danielsen/126649330726033

Anmeldelser

"Danielsen er en fremragende formidler. Han forteller på en humoristisk og fornøyelig måte. Det som imponerer mest er hvor godt han klarer å gjenskape spenningen på brettet uten å bruke sjakknotasjon. De tyngste teorivariantene blir som en intens spenningsfilm når Danielsen forteller.
[...]
Men mitt inntrykk er at den til tider ordknappe mesteren har latt den sympatiske forfatteren få litt mer enn det han vanligvis gir til innpåslitne journalister. Dette er ingen bok som er skrevet i full fart for å smi mens jernet er varmt, men et resultat av et langtidsprosjekt med utallige timers jobbing. Boken anbefales på det sterkeste."

Ellisiv Reppen, Norsk sjakkbladMagnus Carlsen

"Men en ting skjønner vi ganske fort: Magnus Carlsen er en usedvanlig spiller som verden antagelig aldri før har sett maken til. Danielsen gir oss helt mot slutten av boka et miniportrett av noen få andre sjakk-ikoner, spesielle og eksentriske som mange av dem også er. For eksempel amerikaneren Bobby Fischer."

Jan-Erik Østlie , LO-AktueltMesteren

Bibliografi

2010 - Mesteren

2002 - Åttenderaden