Antti Tuomainen

Antti Tuomainen (f. 1971) er finsk forfatter. Han var en prisvinnende tekstforfatter i reklamebransjen før han debuterte med sin første spenningsroman i 2007. Romanen Veljeni vartija (Min brors vokter) kom i 2009, og for sin tredje roman Helbrederen (2011) ble han tildelt prisen for beste finske kriminalroman.

Anmeldelser

«Forfatteren... har ytterligere spisset sitt vakre setningsreportoar i en psykologisk krim nærmest blottet for action, men med skildringer av syn og sinn som sitter støpt.»
 
Stein Roll, AdresseavisenMørkt som mitt hjerte
«Mørk og befriende annerledes krim... Boka er lavmælt og annerledes enn hovedstrømmen i nordisk krim for tida. Spenningen er lagt på et annet nivå, og ført frem i en annen takt. Jeg opplever det som befriende. Som god lesing. For meg er Mørkt som mitt hjerte en fin kriminalroman.»
Ingvar Ambjørnsen, DagbladetMørkt som mitt hjerte
«... en ordkunstner som i en korthogd og poetisk språkføring pakker inn makabre detaljer og nære observasjoner... en finmasket krimgåte.»
Mode Steinkjer, DagsavisenMørkt som mitt hjerte
«Antti Tuomainens andre bok på norsk har mye til felles med salig Ross MacDonalds hardkokte familiedramaer fra California. Også der ligger skjebnen tungt utover menneskenes liv. Tuomainen skriver en følsom og nyanserik prosa, med fin sans for detaljer og steder.»
«Besettende sorgarbeid... Innenfor rammen av et intrikat plott som vil glede alle puslespillorienterte krimelskere, folder det seg ut en følsom og flerbunnet tekst som lar sterktvirkende naturinntrykk illustrere skiftende sinnstilstander.»
Pål Gerhard Olsen, AftenpostenMørkt som mitt hjerte