Anna-Karin Garhamn
© Foto: Steven Gillis

Anna-Karin Garhamn

Anna-Karin Garhamn er født i Borås i 1980. Hun er tekstilformgiver og barnebokillustratør. I dag bor Anna-Karin i Belgia sammen med familien, men barndommen tilbragte hun utenfor Tibro.

Slik beskriver hun oppveksten: ”Med en mamma som laget nisse-skulpturer, en onkel som snekret skap, en tante som var billedkunstner, en farmor som vevde tepper, en mormor som sydde sine egne klær, en farfar som drev med akvarellmaling og en morfar som hadde en selvlaget åtte meter høy Tyrannosaurus Rex på tomten. Når jeg tenker over det, føles det selvsagt at jag jobber med det jeg gjør... Ja, kanskje ikke så selvsagt at det ble akkurat å illustrere barnebøker, men at jeg jobber kreativt - og med hendene ".


Anna-Karin ble utdannet ved Konstfack i Stockholm, og i forbindelse med hennes eksamensutstilling i 2005 fikk hon en forespørsel om å prøvetegne til boken Vi tänker på dig, farfar!. Det ble hennes debutbok som barnebokillustratør, og siden da har det blitt flere bøker, for eksempel Alla vill ha mat! og Alla vill ha ett bo. Tove Jansson, Fiepe Westendorp, Marc Boutavant, Gunilla Hansson och Ilon Wikland er noen av Anna-Karins forbilder i barnebokverdenen.