Alexander McCall Smith
© Foto: Jerry Bauer

Alexander McCall Smith

Alexander McCall Smith ble født i Zimbabwe og fikk sin utdannelse der og i Skottland. Han er professor i medisinsk jus ved universitetet i Edinburgh og er aktiv i en rekke nasjonale og internasjonale fora for bioetikk. Hans første bok på norsk var Damenes detektivbyrå nr 1 (2004), og er den første boken om Mma Ramotswe og hennes hverdag som Botswanas første kvinnelige detektiv.

Forfatterskapet inneholder bøker om medisinsk jus, om strafferett og filosofi såvel som en rekke barnebøker, novellesamlinger og romaner. Han har undervist ved forskjellige afrikanske universiteter -- blant annet i Botswana der han var bosatt i en periode.

Titler i salg

Viser 1 - 40 av 66

Anmeldelser

"Pedagogisk glød. Denne gangen klarer han også å ta en åtteårings perspektiv. Det er riktignok en filosofisk åtteåring, som for eksempel stiller seg spørsmål av typen «Når blir folk tyver? Når de er 16 eller noe sånt?». Precious har et godt hjerte og en sterk rettferdighetssans, det visste vi jo. Hun er opptatt av at tyveri skaper tillitsbrudd, og at det er forskjell på å være sikker på noe, og kunne bevise noe. Slik som det formidles her, balanserer det hårfint på kanten mot en formidlingsform som vi ikke er så glad i lenger: Den oppdragende litteraturen. Noen vil nok mene at han tipper over, men jeg synes vi må tåle såpass. Om den er litt gammeldags i all sin pedagogiske glød, er den hyggelig, da."

Marianne Lystrup, Vårt LandDet store kakemysteriet

"slike plott kan være med på å motivere barn til å unngå fordommer, majoritetsmakt og vanetenkning. Det liker vi!"

Morten Haugen, Barnebokkritikk.noDet store kakemysteriet

"For dette er feelgood-krim, utstyrt med rikelig av hverdagsvisdom, underholdende beskrivelser av dagliglivet i Botswana, høytidelig stolthet over landet og de botswanske verdier, og gjenkjennelige mennesketyper - ofte rare, men likevel lett å føle varme for."

Marianne Tønnesen, Vårt LandTetid for damer med tradisjonell figur

"Miraklet på Speedy Motors er som en god kopp te med for mye sukker: varmende og lettfordøyelig, klart i søteste laget. Og så kjapt konsumert at du fort kan få lyst på en til."

Ola A. Hegdal, Dagens NæringslivMiraklet på Speedy Motors

"Vi er millioner av fans som gleder oss til neste bok og til å følge Mma Ramotswe, som er "traditionally built", det vil si meget omfangsrik. Og gjennom den vellykkede TV-serien har nye entusiaster fått øynene opp for noe av den mest underholdende litteratur som er skrevet i de senere år; den første ble utgitt i 1998(...) Gjennom samværet med privatdetektiv Precious Ramotswe får man intet mindre enn inspirasjon til å bli et bedre medmenneske."

Jon Magne Lund, Vårt LandMiraklet på Speedy Motors
Trine Styve Varlo, Haugesunds avisDen gode ektemann

"Dette er bøker som har fått tusener til å drikke rooibos-te, og å innse at det finnes et Afrika bortenfor katastrofer og elendighet."

Svein Johs Ottesen, AftenpostenDen gode ektemann