Albertine Sarrazin

Albertine Sarrazin

Albertine Sarrazin (1937-1967) var en fransk-algerisk forfatter. I ung alder avbrøt hun sine studier og begynt et liv i kriminalitet og prostitusjon. Hun skrev sine to første bøker i fengsel og døde da hun var 29 år.

Anmeldelser

«Da Albertine Sarrazins Astragalen ble utgitt i 1965, den selvbiografiske romanen om en ung kvinne som rømmer fra fengsel og begynner et liv i prostitusjon og småkriminalitet, ble den en sensasjon over natten. Det faktum at den glamorøse, gåtefulle forfatteren døde på høyden av sin berømmelse bare 29 år gammel, har bare økt bokens mystiske tiltrekningskraft. (…) Jeg tro det er en bok å lese når du er ung, på mange måter er jeg for gammel til akkurat ha oppdaget den. Men selv med det i bakhodet koste jeg meg med dens underholdende, tøffe merkelighet.»
Sadie Stein, The Paris ReviewAstragalen
«Med sin amoralske grunnholdning og rastløse appetitt på livet, levendegjør Anne 1960-tallets ungdomskultur og frihetslengsel. Like selvfølgelig som hun nekter å innta offerrollen, nekter hun å kjenne skyld. Men skitten, kynismen og den nakne brutaliteten gjør Astragalen til en eksistensiell odysse gjennom filleproletariatets lovløse territorium snarere enn et romantisk eventyr.»
Naima Chahboun, ExpressenAstragalen

Bibliografi