Alan Hollinghurst
© Foto: Robert Taylor

Alan Hollinghurst

Alan Hollinghurst ble født i Stroud i England i 1954. Han har sin utdanning fra Oxford. Den skjønne linje er hans fjerde roman, og for den fikk han Booker-prisen i 2004.

Anmeldelser

"For romanen Den skjønne linje ble Hollinghurst Booker-vinner i 2004. Han gjør det ikke dårligere denne gangen.(...) Han gjør noe forførende med teksten, og fyller det presise med passe mengde rot og levende liv. Her møtes det høye og det lave, store historiske strømninger og endringer."
 
Mari Nymoen Nilsen, VGDen fremmedes barn
"Boken er finurlig komponert. Mellom hvert kapittel går det mange år, slik at bokens handling til sammen omfatter nesten hundre år. Dermed blir dette ikke bare en roman om homofil kjærlighet, eller om forholdet mellom liv og diktning, eller om alle de vanskelighetene som er knyttet til å rekonstruere «sannheten» om et liv, selv om den også er alt dette. Den blir kanskje først og fremst en roman som tematiserer selve tiden, og dens ubønnhørlige gang."
Frode Helmich Pedersen, Bergens TidendeDen fremmedes barn
"en elegant skrevet, i korte passasjer lunt morsom roman, som indirekte oppsummerer hovedlinjer i britisk historie. (...) Dette er en av de arketypiske sjangre mange virkelig elsker, praktisert også av for eksempel A.S. Byatt. Så «Den fremmedes barn» vil utvilsomt vekke stor begeistring hos mange. Innenfor denne erkebritiske sjangrer er den absolutt et veldig bra bidrag, langt bedre enn alle Kate Morton-ene der ute."
Gerd Elin Stava Sandve, DagsavisenDen fremmedes barn