Øystein Wingaard Wolf
© Foto: Stéphane Polteau

Øystein Wingaard Wolf

Øystein Wingaard Wolf er født 1958 i Oslo. Han har skrevet både noveller, romaner, sakprosa, dikt, sanger og barnebøker. Diktsamlingen Moskito er hans 32. bok

Anmeldelser

"Språket er stilsikkert og presist.(...)Wingaard Wolf lar Daniel beskue omgivelsene på en underfundig, skarp, kritisk, poetisk måte: «Jeg ser min mor dypt inn i øynene. Langt der inne bor en engel som har styrtet til jorden og stjålet lyset ut av Guds herlige mørke». Stemningsfullt. Absurd realistisk. Forunderlig enkelt."
 
Alexandra Irene Larsen, FædrelandsvennenBrighton Blues
"(...)boka er imponerende stramt komponert, med sine tettpakkede prosalyriske stykker som rommer de vakreste, mest smertefulle og originale bilder. Det gjør denne enkle lille boka til stor litteratur."
Cathrine Krøger, DagbladetBrighton Blues
"Det er velgjørende å lese en norsk roman med en så distinkt stil og en så gjennomført tone."
Frode Helmich Pedersen, Bergens TidendeBrighton Blues
"Mange avsnitt kunne vært sitert for deres egen skjønnhets skyld, andre for deres evne til å sammenfatte og gripe ulike skjebner i én og samme setning. Vi har med en kresen språkbehandler å gjøre.(...)Det er lenge siden poeten Øystein Wingaard Wolf kom med en roman sist. Det bør ikke gå like lenge til neste gang."
Anne Cathrine Straume, NRKBrighton Blues
"Dette kunne blitt en fortelling som drypper av selvmedlidenhet. Det kunne også blitt en historie med moteriktig og avvæpnende selvironi. Forfatteren har styrt klar av begge disse grøftene. I stedet har han ført i pennen en fortelling som løftes av varme og innlevelse, av dyp kunnskap om hva det vil si å leve med en diagnose som i mange sammenhenger vil være invalidiserende, og det har han gjort med lun humor og et språk som glitrer."
Fartein Horgar, AdresseavisenBrighton Blues
"Produktive, allsidige Øystein Wingaard Wolf imponerer igjen med sin poetiske evne. Det fins mange elegante formuleringer og mye ordmusikk i denne romanen."
Steinar Sivertsen, Stavanger AftenbladBrighton Blues
"Poeten er verksam også i romanen. Språket er enkelt og effektivt; setningane for det meste stutte. Men det svingar av dei. Karakterane får både liv og lesarens sympati. Brighton Blues er rett og slett ei fin bok."
Steinar Lillehaug, KlassekampenBrighton Blues
"Det er mykje lys sommarhimmel i blåtonen til Øystein Wingaard Wolf."
Odd W. Surén, Dag og TidBrighton Blues
"Arealene er små, konfliktene av den stillfarne typen, men det er når sangeren Øystein Wingaard Wolf tar pennen og komprimerer og gjøgler at romanen virkelig svinger."
Vidar Kvalshaug, AftenpostenBrighton Blues
"Norsk samtidslyrikk på sitt beste."
Knut Ødegård, AftenpostenKarusellturen med Gud, dikt og sanger

Bibliografi

2011 - Brighton Blues

2009 - Moskito

2007 - Lengselens meridian

2006 - Karusellturen med Gud, dikt og sanger

2004 - Bønner til en tvilling

2002 - Rav

2001 - De dødes sirkus

2001 - Zebra

2000 - Sangen til Ludvig

2000 - De gales kjemi

1999 - Kaptein Langneses sanger

1998 - Lindring

1997 - Vi kom gjennom ørkenen, noveller

1997 - Dikt i utvalg

1996 - Hun som gjør ørene mine røde

1994 - Tyver på månen

1993 - Gjemsel med en neger

1992 - Folk som lever møtes ofte

1991 - Det portugisiske krigsskip

1991 - En fremmed våker over min sjel

1990 - Oslo-suite

1989 - Evnukkens kjærlighet, roman

1988 - Jeg er, dikt og sanger

1988 - Kongen er i himmelen, roman

1987 - Ingen kan forklare ordet "fred"

1987 - Høyspenning! Livsfare!

1986 - Dodi Ashers død, roman

1986 - Slangedans

1985 - Bikkjemøkk

1984 - Glød

1983 - Uroer

1982 - Skrekkøglene

1981 - Morderleken