Øystein Runde

Øystein Runde

Anmeldelser

"Her har de latt åtte av dagens illustratører gå løs på de klassiske eventyrene med frie tøyler. En av dem er Øyvind Torseter, opprinnelig stangesokning, som har illustrert «Askeladden som kappåt med trollet». Han har skapt en helt ny og oppdatert fortolking, der både Askeladden og trollet er på plass. Og har vi sett et skumlere troll noen gang? Dette er så bra at en skulle ønske at Torseter også ville få muligheten til å illustrere flere eventyr. Inga Sætre, opprinnelig fra Brøttum, har illustrert «Askeladden som stjal sølvendene til trollet. Og til dette har hun valgt tegneserieformen, og bidrar med det også til å gå nye veger."
Geir Vestad, Hamar ArbeiderbladAsbjørnsen og Moe og de gode hjelperne
"De har bokstavelig talt fått gode hjelpere, Asbjørnsen og Moe, når Cappelen Damm har satt åtte samtidskunstnere til en visuell nyfortolkning av noen av våre klassiske eventyrene. Det har en forbløffende frisk og revitaliserende virkning.(...) Det har blitt en helt annerledes og veldig tøff eventyrsamling."
Cathrine Krøger, DagbladetAsbjørnsen og Moe og de gode hjelperne
"Åtte av våre fremste illustratører har fått frie tøyler, resultatet er utmerket – og ganske oppsiktsvekkende, om man kjenner etter i organet som forventer det klassiske (jeg vet ikke hvor det er, men det merkes innvendig når det blir aktivert)."
Ingvild Bræin, Barnebokkritikk.noAsbjørnsen og Moe og de gode hjelperne
"Det hele har blitt et eventyrlig verk. [...] Med en ny vri har du mulighet til å bli kjent med de klassiske norske folkeeventyrene."
Fred Uno Ljosland Huvenes, Absolutt KRSAsbjørnsen og Moe og de gode hjelperne
”(…) strålende morsomt (…) En god idé, godt gjennomført.”
Fredrik Wandrup, DagbladetDe Fire Store
”(…) mange snedige detaljer gjør boken til den reneste buffeten av en leseopplevelse. Manusforfatteren Runde plukker kløktig fra både livet og verkene til datidens nordiske kulturelite (…)”
Morten Harper, Dagens NæringslivDe Fire Store
”Ingen kan ta fra tegneserieskaperne Øystein Runde og Geir Moen at de har kommet opp med et vinnerkonsept i «De Fire Store».(…) ramsalt populærlitteratur med stor underholdningsverdi.”
Walter N. Wehus, Bergens TidendeDe Fire Store
”(…) en herlig lapskaus som fungerer. Det er ingen vits i å stille spørsmål, man får bare lene seg tilbake og nyte de fantastiske fires eventyr. Historien renner av gårde, men det er detaljene som jekker den opp (…) særegent og fascinerende, som en 80-talls splatter-light-gladvoldsaction. Runde og Moen har stram nok regi til at man glemmer tid og sted, de har humor i bøtter og spann, og replikkene har faktisk smak av Ibsen, Strindberg og gutta.”
Kjell-Richard Landaasen, Vårt LandDe Fire Store
”Streken er sprelsk, tidvis nesten skjødesløs, i svart-hvitt, språket stilriktig og lett arkaisk, og tempoet er høyt. Et vittig poeng er at forfatterne legger inn ekte sitater og hendelser mellom alle kampene med alskens uhyrer - De fire store har også mer eller mindre supre krefter."
Harald Fossberg, AftenpostenDe Fire Store
”De fire store er en oppvisning i galskap, sjarm og talent og da er det lett å tilgi serieskaperne at ikke alt er like glattpolert (…) en serie som er like sinnssvakt lærd og ambisiøs som den er brutal, barnslig og tullete, og selv disse bøkene ikke er uten plett og lyte er de likevel overflødighetshorn av rått talent som det egentlig bare er å gi seg over for (…)Sentimental, super: «De fire store» er tegneserienes svar på Motorpsycho. Vi ser frem til fortsettelsen.”
Ola A. Hegdal, Barnebokkritikk.noDe Fire Store
”«De fire store» er en underholdende miks av tullball, humor, referanser fra de fire stores virkelige liv, litt gladvold, og en del mørke stormannsgalskap - alt sammen svært elegant illustrert.”
Martin H.W. Zondag, VardenDe Fire Store