Øistein Borge
© Gabriel Ramon

Øistein Borge

Øistein Borge (f. 1958) har tidligere utgitt en serie på tre romaner om ungdomshelten Nino Glass. I 2016 krimdebuterte Borge med sin første bok om Bogart Bull – Den syvende demonen. Både denne og oppfølgeren Det som aldri dør (2017) har fått varm mottakelse av norsk presse. Borge ble nominert til både Rivertonprisen og Mauritz Hansen-prisen i 2017. I 2019 kom Jeg er nummer 13 og i 2020 kom den fjerde boken om Bogart Bull: Bastarden. Øistein Borge bor på Mallorca der han jobber som forfatter på fulltid.

Anmeldelser

«En bok som passer perfekt til årets påskekrim, dette er norsk krim fra øverste hylle.»

Henning Sviland, HenningbokhylleMatadorens siste dans

Jeg er nummer 13 er Øistein Borges tredje bok om Bogart Bull, og alle holder jevnt høyt nivå, med den forrige, Det som aldri dør, som det foreløpige høydepunktet. Grunnen til at årets bok ikke når helt opp dit er det spinnville plotet, som er godt uttenkt, men litt vel fjernt, selv i en kriminalroman. Vi sitter igjen med noen spørsmål om både hvordan og hvorfor når det hele er over, men evnen til å skape spenning og interessante karakterer skal ingen ta fra den relativt ferske, men voksne krimforfatteren.

Atle Nielsen, BOK365Jeg er nummer 13

«Øistein Borge er en forfatter som behersker de håndverksmessige sidene av krimskrivingen til tuppen av fingerspissene.»

Sindre Hovdenakk, VGJeg er nummer 13