Åge Lind
© Åge Lind

Åge Lind

Omtale

Åge Lind (d. 2013) var førsteamanuensis i engelsk ved Norges Handelshøyskole. Han hadde eksamen som statsautorisert translatør i engelsk og var i en årrekke sensor ved translatøreksamen samt holdt en rekke kurs for translatørkandidater. Han var også gjesteforeleser og underviste i økonomisk og juridisk engelsk i en rekke år ved flere utenlandske læresteder, som Universität St. Gallen (Sveits) i perioden 2002 til 2005 og ved Wirtschaftsuniversität Wien sammenhengende i perioden 1997 til 2008. Lind har publisert en rekke artikler i utenlandske fagtidsskrift om oversettelse og fagterminologi og forfattet flere juridiske ordbøker.

Bibliografi

2007 - Engelsk-norsk juridisk ordbok

2005 - Norsk-engelsk økonomisk-juridisk ordbok

2003 - Norsk-engelsk juridisk ordbok

2000 - Engelsk-norsk juridisk ordbok

2000 - Norsk-engelsk juridisk ordbok

1995 - Norsk-engelsk juridisk ordbok

1989 - Forsikringsordbok Norsk-engelsk/Engelsk-norsk