Meny

Handlekurv

Tips til lettlest og spennende sommerkrim

"I sannhetens navn" av Viveca Sten

Viveca Sten er utdannet jurist ved Stockholms Universitet og siviløkonom ved Handelshøyskolen i Stockholm. Nå jobber hun fulltid som forfatter og i sine krimromaner blander hun ofte elementer fra sin bakgrunn fra både juss og økonomi. Foto: Anna-Lena Ahlström

Viveca Sten har fått mange trofaste lesere med sine skjærgårdskrimmer, og jobbet seg opp til toppsjiktet av krimforfatterne i Sverige. I sannhetens navn er hennes beste sier anmeldere og bokbloggere.

«I denne boken er Viveca Sten bedre enn noen gang: hun briljerer med ulike muligheter, vendinger og vrier, slik at leseren hjelpeløst blir borte i alle slags ledetråder, og hun leverer overraskelser til siste side», skriver Dagens Nyheter.

Les også: – Med så mange skjæringspunkter blir det så klart også konflikter, intervju med forfatteren

 

Det er sol og sommer i Sandhamn. Havet glitrer, og ute på Løkholmen er årets seilerleir i gang. Men det som skal være en uke med seiling og kameratskap, blir i stedet et mareritt for elleve år gamle Benjamin. Han er hakkekyllingen ingen bryr seg om, og mobbes av de eldre barna. Leirlederne har det altfor travelt. De får ikke med seg det som skjer.

Samtidig lurer noen i skyggene, noen som overvåker hvert skritt barna tar. En dag kommer ikke Benjamin til frokost. Han er sporløst borte.