Høstens debutanter er: Naja Søtje-Thomsen , Kjersti Halvorsen, Kine Jeanette Solberg, Petter Brevik, Ylva Østby, Mari Andreassen

I høst er det seks norske skjønnlitterærer forfattere som debuterer på Cappelen Damm.

Jeg begynte ikke med en intensjon om å gi ut noe, i første omgang vill jeg bare dikte, finne tilbake til den der grenseløse skrivegleden, sier Mari Andreassen.

Naja Søtje-Thomsen forteller at historien om faren var som en trestamme som falt over veien – ingen vei utenom. Å skrive om ham har vært en måte å prøve å sortere og forstå.

Kjersti Halvorsen får inspirasjon av å gjøre ting hun ikke har gjort før, møte miljøer hun ikke hører til i og å lytte til folk snakke

Kine Jeanette Solberg opplever en større frihet i romanskriving enn når hun skriver for TV. For henne har romanskrivingen vært altoppslukende.

En norsklærer kalte Petter Brevik inn på teppet for å fortelle ham at han måtte bli forfatter. Han begynte å skrive på debutromanen like etter at han fikk tekster på trykk i Signaler.

Ylva Østby forteller at ideer kan dukke opp over alt – i badekaret, på T-banen, på nattoget.

Høstens debutanter på Cappelen Damm har alle ulike innganger til det å skrive. Resultatet er fire romaner og to novellesamlinger.

God lesning!

Les også: Fortellekunst skrivekurs 2020 med forfatter Henrik H. Langeland