Julegavetips!

Roy Jacobsen: "Rigels øyne"

Roy Jacobsen har mottatt det meste av litterære priser. I 2017 ble han shortlistet til The Man Booker International Prize for "De usynlige", som den første norske forfatter noensinne. Foto: Agnete Brun

"Les den selv, denne usedvanlige vakre vandringen fra hav til skog og innland og tilbake, blant mennesker med ytre og indre arr, i en fredens krig ", skriver VGs Guri Hjeltnes om Roy Jacobsens nye roman Rigels øyne og gir den terningkast seks.

Rigels øyne møter vi Ingrid Barrøy i 1946. Datteren er blitt ti måneder og Ingrid Barrøy legger ut på en vandring gjennom fredens Norge for å finne barnefaren, den russiske krigsfangen Alexander. Med denne tredje boken om Ingrid Barrøy har vi fått en enestående trilogi for alle som vil forstå mer av landet vi lever i.

Rigels øyne er tredje roman i serien om Ingrid Barrøy. De to tidligere romanene De usynlige og Hvitt hav har fanget lesere over hele verden. Som første nordmann ble Jacobsen i år nominert til den prestisjetunge The Man Booker International Prize for De usynlige, den første boken om Ingrid Barrøy.