Ofrenes historie

Den mørke hemmeligheten i Tysfjord

I Tysfjord-saken avdekket politietterforskningen totalt etthundre og femtien seksuelle overgrepssaker.

For tre år siden avslørte VG den omfattende overgrepskulturen i Tysfjord kommune i Nordland. Denne helgen fortalte overgrepsutsatte «Liv» om sin oppvekst i Tysfjord på Skavlan  og i VG-helg.

«Liv» er en av elleve som stod fram i media i 2016 og fortalte om de seksuelle overgrepene i Tysfjord. I Den mørke hemmeligheten i Tysfjord, av Anne-Britt Harsem kan du lese «Liv» sin historie.

Anne-Britt Harsem er forfatter av Mammas svik  og Alvdal-trilogien. Harsem er frilanser for Fylkesmannen i Oslo og Viken som midlertidig verge i forbindelse med tilrettelagte avhør av barn og unge.

LES OGSÅ:

I 2016 sto elleve kvinner og menn i Tysfjord fram i media og fortalte om seksuelle overgrep. Politietterforskning har avdekket totalt etthundre og femtien seksuelle overgrepssaker, de fleste sakene med tilknytning til det lulesamiske miljøet i Tysfjord. Dette er beretningen om hvordan samfunnet sviktet formidlet gjennom et av ofrenes historie – en historie om voksnes ansvar for barn og den klassiske konflikten mellom storsamfunnet og små, lukkete miljøer.