I denne episoden av Bokprat møter du forfatter Bjørn F. Rørvik og illustratør Gry Moursund i samtale med deres redaktør Pia Larsen om bl.a. hvordan den første fortellingen om bukkene nærmest litt tilfeldig ble til, om hvordan de jobber, om barn og humor, og om morsomme tips de får fra leserne sine.

Da barneboka Bukkene Bruse på badeland utkom i 2009, var alle i forlaget veldig begeistret for boka, og for den nye måten Bjørn F. Rørvik og Gry Moursund brukte folkeeventyret om Bukkene Bruse på. Men vi hadde ingen anelse om hvor stort dette skulle bli!

Med tiden har det kommet en andrebok, Bukkene Bruse vender tilbake, i tillegg til klaffebok og lydbøker, og et kritikerrost teaterstykke som har gått for fulle hus. Til sammen er bøkene om Bukkene Bruse trykket i mer enn svimlende 300.000 eksemplarer, og de er solgt til mange land, bl.a. til Kina.

I år er det endelig duket for et nytt kapittel i eventyret om våre tre favorittbukker, nemlig boka Bukkene Bruse begynner på skolen. Og på Melkebarten skole er det selvsagt ingen hvem som helst som viser seg å være rektor…

Forfatter Bjørn F. Rørvik og illustratør Gry Moursund har reist rundt og lest og snakket og tegnet om de tre bukkene for tusenvis av norske barn, og nå er de her for å snakke med oss.