Bokprat

Podcast: Krimfestivalen spesial 2017, del 1

Under Krimfestivalen 2017 tok vi med oss noen av forfatterne i studio for en prat. I denne episoden hører dere etter tur svenske Arne Dahl, svenske Caroline Eriksson og islandske Árni Thórarinsson i samtale med Anette Garpestad.

Arne Dahl er velkjent for sin bokserie om A-gruppen. Nå er han aktuell med en helt ny serie, hvor første bok ut er Utmarker - en bok som sies å være den beste svenske krimboken noensinne. Vi tok en prat om å gjenoppfinne seg selv, og hvordan man skrur sammen en krim som et urverk i en klokke.

Árni Thórarinsson er ute med Den sjuende sønnen, hans andre bok på norsk. En virkelig god sosialrealistisk krim med journalisten Einar i hovedrollen. I denne praten var vi innom hva det er som særpreger islandsk krim, og hvor effektivt det kan være å bruke litteraturen for å fortelle en sannhet, i stedet for journalistikken.

Caroline Eriksson er aktuell med den psykologiske thrilleren De forsvunne - en bok som er planlagt utgitt i ikke mindre enn 26 land! Det ble en prat om ubehaget i å ikke kunne stole på fortellerstemmen i en historie, og hvor skummel naturen rundt oss kan være.

 

Samtalene foregår på svensk og engelsk.