Bokpod

Podcast med Erik Fosnes Hansen

Erik Fosnes Hansen avslører at han kommer med ny roman, Et hummerliv. Han forteller også om debuten, verdenssuksessen, det dummeste han har gjort og om å diktere romaner.

Erik Fosnes Hansen er født i 1965 i New York og vokste opp i Oslo.

Han debuterte i 1985 med Falketårnet, som ble godt mottatt av så vel publikum som kritikerne. Hans andre roman, Salme ved reisens slutt, utkom i 1990 og ble en enorm suksess. Boken har gjennom årene gått sin seiersgang over hele verden.

Erik Fosnes Hansen utgav høsten 1998 en ny, stor roman, Beretninger om beskyttelse. For denne boken ble han tildelt Bokhandlerprisen.

Høsten 2001 kom boken Underveis - Et portrett av Prinsesse Märtha Louise. Det er en vakker og reflekterende bok om prinsessen - gjort med grundighet, innlevelse og respekt.

Løvekvinnen fra 2006, handler om å være annerledes. Det er en storslagen og gripende fortelling om ensomheten ved å skille seg ut og ha et oppsiktsvekkende og annerledes utseende. For Løvekvinnen ble han atter en gang tildelt Bokhandlerprisen. Denne boken er filmatisert og kommer som kinofilm 26. august 2016.

Høsten 2016 kommer endelig Fosnes Hansen femte roman Et hummerliv.

Erik Fosnes Hansen er også matspaltist i VG, ivrig polemiker og samfunnsdebattant.

Om BokPod

BokPod presenterer Norges mest interessante forfattere i en ukentlig podcast. Ta med deg dine favorittforfattere – når som helst, hvor som helst. Intervjuer er Hallgeir Opedal, prisbelønt portrettør kjent fra Dagbladet Magasinet, les mer.

Nye intervjuer vil bli publisert på denne siden og i iTunes, der du kan abonnere.

Hvordan høre på BOKPOD les her

 

abonner.png

facebook-bokpod.png

Bokpod er sponset av Cappelen Damm og Storytel med støtte av Fritt ord.  Produsent Monkberry.