Bokpod

Podcast med Jo Nesbø

I denne BokPoden er det endelig Jo Nesbøs tur. Han forteller om farens bakgrunn som frontsoldat, om å lyve i intervjuer, om hvordan han begynte å skrive om Harry Hole, om når Snømannen-innspillingen begynner og om hvem han tror skal spille hovedrollen.

Jo Nesbø (født 1960) er utdannet finansanalytiker og siviløkonom og har jobbet som både journalist og megler ved siden av å være vokalist og låtskriver i rockegruppen "Di Derre".

Nesbø debuterte med kriminalromanen Flaggermusmannen i 1997, med politietterforskeren Harry Hole som hovedperson. Boken ble en kritiker- og lesersuksess og ga ham både Rivertonprisen og Glassnøkkelen.

Harry Hole møter vi på ny i Kakerlakkene (1998) og i Rødstrupe (2000), som Nesbø fikk Bokhandlerprisen for. I 2004 ble Rødstrupe kåret til Tidenes beste norske kriminalroman i Bokklubben Krim og Spenning og NRK Nitimens store lytteravstemning.

I 2001 kom novellesamlingen Karusellmusikk. Harry Hole er hovedperson også i Sorgenfri (2002), Marekors (2003), Frelseren (2005), Snømannen (2007) - vinner av både Bokhandlerprisen og Den norske leserprisen - Panserhjerte (2009), Gjenferd (2011) og Politi (2013), som er nominert til Rivertonprisen.

For Hodejegerne (2008) - hans første kriminalroman uten Harry Hole - har Nesbø fått Den norske leserprisen. I Dagbladets kåring av tidenes beste norske kriminalromaner (2009) ble Jo Nesbø den overlegne publikumsvinneren.

Panserhjerte (2009) gjorde tidenes beste salg her hjemme. For denne boken har forfatteren fått den prestisjefylte danske Rosenkrantz-prisen. Jo Nesbø ble årets Peer Gynt 2013.

Både i Sønnen (2014) og i Blod på snø (2015) og oppfølgeren Mere blod (2015) har forfatteren skapt helt nye univers. Sønnen ble den mestselgende norske boken i Norge i 2014 og har ligget på topp i 11 land.

Jo Nesbø ble kåret til beste utenlandske forfatter i konkurransen «Det lesende St. Petersburg 2014» for Politi. Jo Nesbøs bøker er solgt i over 25 millioner på verdensbasis. Han er blitt et verdensnavn og er oversatt til 50 språk.

Nesbø har også stor suksess med sine hittil fire barnebøker om Doktor Proktor.

Mer informasjon om Jo Nesbø og hans utgivelser på sidene til Aschehoug forlag.

BokPod bygger på den svært populære podkasten med samme navn, og med over 400.000 nedlastninger. Dette er en unik samling med 16 intervjuer - tidløse møter med Norges viktigste forfattere. Her forteller de om skriving, arbeidsmetoder, rutiner, i det hele tatt – tanker omkring det å være forfatter, men like viktig - hvorfor nettopp de ble forfattere.

Intervjuer med Roy Jacobsen, Dag Solstad, Vigdis Hjorth, Ingvar Ambjørnsen, Frode Grytten, Tomas Espedal, Karin Fossum, Herbjørg Wassmo, Kim Leine, Kolbein Falkeid, Tom Egeland, Ketil Bjørnstad, Lars Saabye Christensen, Tove Nilsen, Vetle Lid Larssen og Jo Nesbø.

Om BokPod

BokPod presenterer Norges mest interessante forfattere i en ukentlig podcast. Ta med deg dine favorittforfattere – når som helst, hvor som helst. Intervjuer er Hallgeir Opedal, prisbelønt portrettør kjent fra Dagbladet Magasinet, les mer.

Nye intervjuer vil bli publisert på denne siden og i iTunes, der du kan abonnere.

Hvordan høre på BOKPOD les her

 

abonner.png

facebook-bokpod.png

Bokpod er sponset av Cappelen Damm og Storytel med støtte av Fritt ord.  Produsent Monkberry.