Meny

Handlekurv

Bokpod

Podcast med Jon Michelet

I ukens BokPod snakker Jon Michelet om mor og far, om oppturer og nedturer, om Skogsmatrosen og om hvor lenge han var til sjøs. Egentlig.

Jon Michelet (f. 1944) debuterte som forfatter i 1975 med romanen Den drukner ei som henges skal. Han har siden utgitt en lang rekke romaner, krimbøker, skuespill, en barnebok, ungdomsbøker, debattbøker og fem bøker fra VM i fotball fra 1982 til 1998 sammen med Dag Solstad. I sitt yrkesaktive liv har Michelet vært sjømann, bryggearbeider, journalist, forlagssjef i Oktober og redaktør av Klassekampen.

Jon Michelet har opplevd enorm suksess med de siste bøkene, romanverket En sjøens helt. Mottakelsen av de tre første bindene i verket, Skogsmatrosen (2012), Skytteren (2013) og Gullgutten (2014) har vært overveldende, og de har et samlet opplag på 516.000 eksemplarer. Bøkene har toppet bestselgerlistene tre år på rad. Michelet ble nominert til Bokhandlerprisen for bind 2 og bind 3. Gjennom dette verket har Michelet bidratt til at krigsseilerne har fått stor oppmerksomhet for sin innsats under 2. verdenskrig.

Da VG i 2014 kåret de viktigste nordmennene siden 1814, stemte leserne fram den ukjente krigsseileren som nr. 1 på lista. Dette hadde nok ikke skjedd uten Michelets bøker. I 2015 ble Jon Michelet tildelt Norsk Sjøoffisersforbunds hederspris for romanverket.

Jon Michelet har mottatt mange priser og er oversatt til en rekke språk. Flere av bøkene er også filmatisert.

Mer informasjon om Jon Michelet og hans utgivelser finner du på sidene til Oktober forlag.

Om BokPod

BokPod presenterer Norges mest interessante forfattere i en ukentlig podcast. Ta med deg dine favorittforfattere – når som helst, hvor som helst. Intervjuer er Hallgeir Opedal, prisbelønt portrettør kjent fra Dagbladet Magasinet, les mer.

Nye intervjuer vil bli publisert på denne siden og i iTunes, der du kan abonnere.

Hvordan høre på BOKPOD les her

 

abonner.png

facebook-bokpod.png

Bokpod er sponset av Cappelen Damm og Storytel med støtte av Fritt ord.  Produsent Monkberry.