I denne bokpoden  som ble publisert i 2015 snakker Jon Michelet (1944 - 2018) om mor og far, om oppturer og nedturer, om Skogsmatrosen og om hvor lenge han var til sjøs. Egentlig.

Jon Michelet debuterte som forfatter i 1975 med romanen Den drukner ei som henges skal. Han har siden utgitt en rekke romaner, krimbøker, skuespill, en barnebok, ungdomsbøker, debattbøker og fem bøker fra VM i fotball fra 1982 til 1998 sammen med Dag Solstad. I sitt yrkesaktive liv var Michelet sjømann, bryggearbeider, journalist, forlagssjef i Oktober og redaktør av Klassekampen.

Jon Michelet opplevde enorm suksess med de siste bøkene, romanverket En sjøens helt. Dette gedigne verket vil bli stående for ettertiden som den store norske sjøromanen. Med verket En sjøens helt har Michelet gitt krigsseilerne et minnesmerke som vil leve i generasjoner framover.

Da VG i 2014 kåret de viktigste nordmennene siden 1814, stemte leserne fram den ukjente krigsseileren som nr. 1 på lista. Dette hadde nok ikke skjedd uten Michelets bøker. I 2015 ble Jon Michelet tildelt Norsk Sjøoffisersforbunds hederspris for romanverket.

Jon Michelet har mottok mange priser og er oversatt til en rekke språk. Flere av bøkene er også filmatisert.

Mer informasjon om Jon Michelet og hans utgivelser finner du på sidene til Oktober forlag.