I denne podcasten kan du høre Lars Saaby Christensen snakke om Beatles, bilturer, pinligheter som litterært drivstoff - og om Se og Hør-bildet han aldri håper kommer på trykk.

Lars Saabye Christensen (født 1953), debuterte i 1976 med diktsamlingen Historien om Gly. Den fikk han Tarjei Vesaas’ debutantpris for. Han utgav sin første roman i 1977 under tittelen Amatøren. Saabye Christensen hevder ofte at alle hans romaner kunne ha båret den samme tittelen. Mennesker som sliter med indre usikkerhet og manglende oversikt over eget liv, velger galt og opptrer klossete – det er personer som ofte er hovedpersoner i bøkene hans.

Det store gjennombruddet kom i 1984 med Beatles som er blant de største litterære salgssuksesser i Norge, og som er blitt lest av stadig nye ungdomsgenerasjoner. Beatles ble til en trilogi, fulgt av Bly (1990) og Bisettelsen (2008). I 2001 kom Halvbroren. Boken ga ham blant annet Brageprisen og Nordisk Råds Litteraturpris.

I år kom et nytt hovedverk i forfatterskapet, romanen Magnet. Den har fått svært god mottakelse.

Lars Saabye Christensen er en svært produktiv forfatter og skriver i mange sjangre: romaner, noveller, dikt, drama, filmmanus og sangtekster. Mange av bøkene hans er filmatisert, og han er oversatt til en lang rekke språk.