Bokpod

Podcast med Lars Saabye Christensen

I denne podcasten kan du høre Lars Saaby Christensen snakke om Beatles, bilturer, pinligheter som litterært drivstoff - og om Se og Hør-bildet han aldri håper kommer på trykk.

Lars Saabye Christensen (født 1953), debuterte i 1976 med diktsamlingen Historien om Gly. Den fikk han Tarjei Vesaas’ debutantpris for. Han utgav sin første roman i 1977 under tittelen Amatøren. Saabye Christensen hevder ofte at alle hans romaner kunne ha båret den samme tittelen. Mennesker som sliter med indre usikkerhet og manglende oversikt over eget liv, velger galt og opptrer klossete – det er personer som ofte er hovedpersoner i bøkene hans.

Det store gjennombruddet kom i 1984 med Beatles som er blant de største litterære salgssuksesser i Norge, og som er blitt lest av stadig nye ungdomsgenerasjoner. Beatles ble til en trilogi, fulgt av Bly (1990) og Bisettelsen (2008). I 2001 kom Halvbroren. Boken ga ham blant annet Brageprisen og Nordisk Råds Litteraturpris.

I år kom et nytt hovedverk i forfatterskapet, romanen Magnet. Den har fått svært god mottakelse.

Lars Saabye Christensen er en svært produktiv forfatter og skriver i mange sjangre: romaner, noveller, dikt, drama, filmmanus og sangtekster. Mange av bøkene hans er filmatisert, og han er oversatt til en lang rekke språk.

BokPod bygger på den svært populære podkasten med samme navn, og med over 400.000 nedlastninger. Dette er en unik samling med 16 intervjuer - tidløse møter med Norges viktigste forfattere. Her forteller de om skriving, arbeidsmetoder, rutiner, i det hele tatt – tanker omkring det å være forfatter, men like viktig - hvorfor nettopp de ble forfattere.

Intervjuer med Roy Jacobsen, Dag Solstad, Vigdis Hjorth, Ingvar Ambjørnsen, Frode Grytten, Tomas Espedal, Karin Fossum, Herbjørg Wassmo, Kim Leine, Kolbein Falkeid, Tom Egeland, Ketil Bjørnstad, Lars Saabye Christensen, Tove Nilsen, Vetle Lid Larssen og Jo Nesbø.

Om BokPod

BokPod presenterer Norges mest interessante forfattere i en ukentlig podcast. Ta med deg dine favorittforfattere – når som helst, hvor som helst. Intervjuer er Hallgeir Opedal, prisbelønt portrettør kjent fra Dagbladet Magasinet, les mer.

Nye intervjuer vil bli publisert på denne siden og i iTunes, der du kan abonnere.

 

 

abonner.png

facebook-bokpod.png

Bokpod er sponset av Cappelen Damm og Storytel med støtte av Fritt ord.  Produsent Monkberry.