I denne podcasten snakker Kim Leine om Seljord, Jehovas Vitne, overgrep og det å være avhengig av alkohol, morfin og godteri.

Kim Leine (født 1961) er en dansk-norsk forfatter og debuterte med romanen Kalak i 2007. Romanen skildrer en gutt som vokser opp i et strengt religiøst hjem. Som 17-åring flytter han til faren i København, og opplever at faren misbruker ham seksuelt. Han utdanner seg til sykepleier og reiser til Grønland for å komme vekk fra sin far, men ender opp som pillemisbruker og lever et utsvevende liv med tilfeldig sex, fyll og vold. Romanen har sterke selvbiografiske trekk.

Valdemarsdag (2009) handler om desperat kjærlighet og et kynisk mord som begås av en mann som gjerne vil finne sin plass i tilværelsen, men ikke makter det. Basert på Kim Leines farfars historie.

Profetene i Evighetsfjorden (2012) er en bredt anlagt roman fra kolonitidens Grønland, og fikk meget god mottakelse. Dagbladets anmelder sa bl.a. "Etter å ha vært med på en avslutning så dramatisk og så fintfølende poetisk at jeg nesten kjenner lukten av brent by i neseborene, drister jeg meg til å være litt profet selv. Om ikke romanen blir en vinner under juletreet, spår jeg at den vil bli husket av heldige lesere som bokhøstens mest spektakulære litterære opplevelsesreise». Romanen ble også belønnet med Nordisk Råds Litteraturpris.

Avgrunnen kom i 2015, en krig og fred-roman med utgangspunkt i den finske borgerkrigen i 1918 der tvillingene Kaj og Ib Gottlieb deltar som danske frivillige. Vi følger deres liv i mellomkrigsårene frem til tysk okkupasjon på 40-tallet og dansk motstandskamp, der de to møter sin skjebne samme dag.

Kim Leine bor i København. Han skriver romanene først på dansk og gjenskriver dem deretter på norsk.