Hans Olav Lahlum, Gard Sveen og Torkil Damhaug samtaler om høstens nye krimbøker. Samtalen er et opptak fra Boktips LIVE 27. september. Musikk ved Solfrid Molland trio.

Torkil Damhaug: Se en annen vei

Torkil Damhaug er utdannet lege med spesialisering innenfor psykiatri. Leger er hovedpersoner i flere av hans bøker, så også i nye Se en annen vei. Boken er en intens psykologisk thriller med handling fra Budapest. Vi møter de to hjemløse sigøynerbrødre Karol på 12 år og Marek på 10 år som lever av å rane folk. Så en dag raner de en veske fra feil dame. Vesken inneholder masse narkotika tilhørende ungarsk mafia. Dette er starten på en intens og nådeløs jakt. Les også: Intervju med forfatteren på Boktips!

Gard Sveen: Drømmenes gud

Gard Sveen er blitt omtalt som Norges svar på John le Carré. Han bruker ofte autentiske personer og hendelser som utgangspunkt for sine spionromaner. Massakrene i Sabria og Shatila i Beirut i 1982 danner bakteppet for spionthrilleren Drømmenes gud. Les mer om thrilleren på Boktips!

Hans Olav Lahlum: Avklaringene

Hans Olav Lahlum har i høst utgitt sin tiende krimroman på ti år, Avklaringene og biografien om Reiulf Steen. Biografien har toppet bestselgerlistene og fått strålende anmeldelser. Lahlum forteller litt om den Reiulf Steen - Historien, triumfene og tragediene, men først og fremst er han denne kvelden krimforfatter. Avklaringene er en original historie om et far–sønn-forhold, men også en tankevekkende psykologisk roman om behovet for å få avklart store spørsmål i egen tilværelse.

 

Hør Boktips i din foretrukne strømmetjeneste: