Rune Johan Andersson

Rune Johan Andersson

Omtale

Rune Johan Andersson, født 5. mars 1945, er forfatter, tegner og illustratør. Han debuterte i 1988 med barneboken Far sover og har senere skrevet og illustrert hele 15 egne bøker. Den foreløpig siste er Viggo i Veggen (2013), som Maya Troberg Djuve i Dagbladet betegner som en: «Veltegnet grøsser for barn og voksne». Andersson er kjent for sine fantasifulle, fast oppbygde avistegninger i Aftenposten og Dagbladet, og har illustrert en lang rekke bøker, både skjønnlitterære og undervisningslitteratur. Han har også vært lærer på SHKS og Westerdals Reklameskole i en kort periode.

http://no.wikipedia.org/wiki/Rune_Johan_Andersson

http://snl.no/Rune_Johan_Andersson

https://www.facebook.com/runejohana

http://barnebokinstituttet.no/node/951

Bilder:http://www.google.no/search?q=rune+johan+andersson&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=YZK9Ud-DMKWz4ATZn4CgBg&ved=0CDgQsAQ&biw=1262&bih=598

Anmeldelser
"Veltegnet grøsser for barn og voksne (...) Rune Johan Anderssons «Viggo i veggen» er en sjelden opplevelse. Andersson, som er forfatter og illustratør, tidligere avistegner og innkjøpt av blant annet Nasjonalgalleriet, har en særegnen strek. Fornøyelig og uttrykksfull."
Maya Troberg Djuve, DagbladetViggo i veggen
"[...] denne underfundige fabelen om opprør og frihetslengsel er fornøyelig. [...] som alltid leverer Andersson solid tegnehåndverk. Hans gjenkjennelige strek er både humoristisk og leken og kler fabelsjangeren godt."
 
May Grethe Lerum, VGMunken Mikros himmelfart
“Heldig er den som har et barn å lese for! Det er noe i tonen her, som passer som fot i hose til barns sans for lek med ord og de frynsete grensene rundt den såkalte virkeligheten (…) et fornøyelig bildeskapende språk (…) Åpenheten som Andersson skaper i denne boka er ikke bare et kick for fantasien. Den kan også fungere trygghetsskapende for barn.”
Marianne Lystrup, Vårt LandDet ble så stille
“«Det ble så stille» består av ti merkverdige og forunderlige historier”
Per Ivar Henriksbø, Gudbrandsdølen DagningenDet ble så stille
"Tekst og bilder glir over i hverandre, spiller på lag og utfyller hverandre på en svært vellykket måte i denne fortellingen(...) Mørkredde barn og voksne får rike muligheter til å gyse sammen."
Hilde Bjørhovde, AftenpostenSchluuk
"Schluuk er i seg selv ei flott bildebok, sugende, dynamisk, stemnings- og spenningsfull. (...) en mørk, skremmende og kompromissløs mareritt-historie om å bli etterlatt alene i en mørk og dyster verden."
Geir Vestad, Hamar ArbeiderbladSchluuk
"Her er det spenning fra først til sist med forseggjorte illustrasjoner i svart /hvitt som tegner opp en dunkel og litt uhyggelig stemning."
Siw Elena Skinnemoen, Bokbamsen.noSchluuk
"Spennende historie med rom for undring"
Bjørnhild Fjeld, Foreldre & BarnSchluuk
”«Schluuk» er en dyktig laget bok, med virkningsfulle illustrasjoner og en kort, effektivt lydhermende tekst som understøtter bildene (…)”
Gerd Elin Stava Sandve, DagsavisenSchluuk
"Suggererende historie for barn i skolealder."
Marie Laland Ekeli, Magasinet MammaSchluuk