Wenche Andersen
© Foto: Ulla Westbø

Wenche Andersen

Omtale

Wenche Andersen er utdannet kokk og kostholdsøkonom, og var i flere år tilknyttet Opplysningskontoret for kjøtt før hun i 1994 fikk ansvaret for matinnslagene i TV2s populære frokostsendinger «God morgen Norge». Hun har gitt ut en rekke bestselgende kokebøker med et totalsalg på over 120 000, og vært fast bidragsyter i bladene Kvinner og Klær, Mat & Drikke og Matlyst.

Under fagmessen Buffet i Stavanger i 2003 ble hun hedret med prisen «Årets matformidler 2002».

Høsten 2006 ble hun utnevnt til nordisk matambassadør i prosjektet Ny Nordisk Mat, som i samarbeid med Nordisk Ministerråd skal skape oppmerksomhet rundt nordisk mat og mattradisjoner internasjonalt. Gruppen består av to ambassadører fra hvert av de nordiske landene, bl.a. Wenches svenske kollega Tina Nordström, Carl Jan Granqvist fra Grythyttan, Eivind Hålien, direktør for Fagforum for Mat og Drikke i Norge og Finlands jord- og skogbruksminister Juha Korkeaoja. Prosjektet gikk over en periode på tre år.

i 2012 var Wenche Andersen med i dommerpanelet i programmet Smaken av Norge, der TV2 satte fokus på norsk matkultur.