Aleksander Melli
© Foto: Leo Melli

Aleksander Melli

Omtale
Aleksander Melli (f. 1971) har gitt ut åtte bøker i forskjellige sjangre. Han bor i Oslo med sine to sønner.
Anmeldelser
"Nesten ti år er gått siden Aleksander Mellis forrige bok. Det er en stor glede å kunne fastslå at han nå har skrevet den kanskje beste og tykkeste norske barne- og ungdomsboken siden Jostein Gaarders Sofies verden."
 
Gabriel Michael Vosgraff Moro, VGBarneregjeringen
"Med vittige replikker, lattervekkende sitasjoner og treffsikkert alvor er romanens barnereality et bilde på vår egen mediestyrte virkelighet (...) Barneregjeringen er en moderne og mer humoristisk versjon av Goldings klassiker Fluenes herre."
Petra J. Helgesen, Bergens TidendeBarneregjeringen
"Barneregjeringen er ikke bare ubehagelig, den er også ustyrtelig morsom, og tar det meste på kornet (...) For lesere i alle aldre som liker godt språk, sterkt handlingsdriv og insisterende spørsmål."
Heidi Sævareid, Vårt LandBarneregjeringen
"Barneregjeringen er en mastodont av en roman. En rasende politisk vekker, som målbærer en moral uten å være moraliserende."
Cathrine Krøger, DagbladetBarneregjeringen
"Jeg leser mange norske barne- og ungdomsbøker. Få av dem har den samme ambisiøsiteten som Melli. Han viser oss verdens utfordringer, han viser oss mediespillet, han følger oss inn i mennesketypene og dypt inn i Max' tanker og utvikling. Dette er en god og viktig bok som modne, analytisk anlagte barn vil ha stor glede av."
Morten Haugen, AdresseavisenBarneregjeringen
"... en høyst leseverdig bok for samfunnsbevisste barn (...) fortalt med litterært klarsyn og nerve."
Mette Hofsødegård, AftenpostenBarneregjeringen
"... en bok som trygt kan anbefales for sjeler med kaosbehov fra tolv år til uendelig."
Kjell Olaf Jensen, Barnebokkritikk.noBarneregjeringen
Bibliografi

2013 - Brannmur

2012 - Snu

2009 - Barneregjeringen

2008 - Barneregjeringen

1999 - Syv historier

1999 - Skyggebokseren

1997 - De medskyldige

1996 - Skytsenglene

1994 - Gagarins øyne

1993 - Tilfeldighetsmorderen

1990 - En tidlig morgen