Wilbur Smith
© © Hendre Louw
Omtale

I 2014 kunne Wilbur Smith feire sitt 50-årsjublileum som forfatter. Gjennom flere tiår har han underholdt lesere over hele verden med sitt eventyrlige historier fra det afrikanske kontinentet. 36 spenningsbøker er det blitt, og alle er oversatt til norsk. Han er en av verdens mest leste forfattere med 120 millioner solgte bøker.

Dyret er den tredje bok i den actionfylte nåtidsserien om Hector Cross.

Anmeldelser
Forfatterens skildringer av Afrikas to- og firbente rovdyr er like levende og fengslende som alltid, og Assegai er en bekreftelse på at Smith aldri svikter sitt publikum.
 
Erling Koldaas, Trønder-AvisaAssegai
"Men så lenge man tolererer Smiths dyrking av det britiske imperiet og hans noe gammelmodige verdenssyn, er dette strålende underholdning av godt, gammelt merke. Lærerikt er det også."
Ola A. Hegdal, Dagens NæringslivAssegai
"Dette er først og fremst en historisk spenningsroman som er underholdende å lese. Smiths vennlige blikk mot det britiske imperiet kan virke noe passé, men siden helten i historien tilhører nettopp den gruppa kan det tas som en refleks av tidsånden - for å si det sånn. Smith skuffer neppe sin store leserskare."
Tone Bratteli, BistandsaktueltAssegai
En tykk murstein av en underholdningsroman og en sann svir av en spenningsbok - Wilbur Smiths 30.roman på norsk er ren leselykke for oss som liker den slags.
 
Rune Larsstuvold, Drammens TidendeSolens triumf
Bibliografi

2017 - Siste tog til Katanga

2017 - Dyret

2017 - Dyret

2017 - Farlig opptakt

2017 - Ørkengud

2016 - Den gylne løve

2016 - Den gylne løve

2016 - Ond sirkel

2016 - Siste tog til Katanga

2016 - Ørkengud

2015 - Elefantenes sang

2015 - Fri som ørnen

2015 - Ung manns land

2015 - Torden over landet

2015 - En spurv til jorden

2015 - Brennende kyst

2015 - Sverdets makt

2015 - Svart hevn

2015 - Dødens time

2015 - Dolket

2014 - Ond sirkel

2014 - Ørkengud

2013 - Svart hevn

2013 - Ond sirkel

2012 - Ung manns land

2011 - De som er i storm og fare

2009 - Assegai

2007 - Nilens hemmelighet

2005 - Solens triumf

2003 - Blå horisont

2001 - Vismannen Taita

1999 - Monsun

1997 - Rovfuglene

1995 - Taita og den 7.gåten serieinnbinding

1993 - Hapi - elvegudinnen

1992 - Elefantenes sang

1991 - Dolket

1990 - Dødens time

1989 - Svart hevn

1989 - Solfuglen

1988 - Sverdets makt

1988 - Farlig opptakt

1986 - Siste tog til Katanga

1986 - Leoparden jager i mørket

1986 - Brennende kyst

1985 - Ung manns land

1984 - Falkens hevn

1984 - Torden over landet

1983 - Diamantlandet

1982 - Falkens flukt

1981 - Fri som ørnen

1981 - En spurv til jorden

1980 - Terror

1979 - Katastrofen

1979 - Skinnende gull

1977 - Oppgjør i jungelen

1977 - Tigerens øye

1971 - Diamantjegere