Kristin Lind
© Foto: ©Anna-Julia Granberg – BLUNDERBUSS
Omtale
Kristin Lind (f.69) har hovedfag i historie fra Universitetet i Bergen. Har utgitt en novelle i antologien Løsrivelse som kom i 2010 (Bokvennen). Hun er født i Berlin, bor i Oslo og debuterte våren 2014 med novellesamlingen Utid.

Les intervju med forfatteren her.
Titler i salg
Anmeldelser
"Norge har fått enda en dyktig novellist. Debutanten Kristin Lind behersker novelleformen allerede fra første samling. Og hun bruker denne mestringen til å fortelle historier om hvor hjelpeløse mennesker kan være i å mestre det å leve sammen."
 
Vigdis Moe Skarstein, AdresseavisenUtid
"Kristin Lind har med Utid levert en solid debut. Hun vil utvilsomt være en forfatter å regne med i fremtiden. (...) Linds språk er treffende, og novellene hennes er alltid kuttet ned til det mest essensielle, der all unødig overflate er fjernet fra teksten."
 
Anders Lunde, TelemarksavisaUtid
"Felles for novellene er krysskommunikasjon eller fravær av kommunikasjon, kolliderende virkelighetsoppfatninger, utspekulerte hersketeknikker og sammenstøtet mellom den gode og onde vilje. I de novellene som tar for seg stagnerte parforhold, er en slags trøstesløshet og resignasjon dominerende. Språket er enkelt, knapt, her er lite metaforikk og symbolbruk, men til gjengjeld en rik undertekst. Alt i alt en fin og tankevekkende debut."
Sigmund Jensen , Stavanger AftenbladUtid
"Utid av Kristin Lind er ei konsekvent, stilrein og usentimental novellesamling om mennesket i ruinane av nære relasjonar (...)"
Odd W. Surén, Dag og TidUtid