Omtale

Bjørn Andreas Bull-Hansen er født i 1972 i Oslo. Han har skrevet flere bøker, bl.a. seks-bindsverket Horngudens tale og fremtidsvisjonen Lushons plater, og er også oversatt til tysk. Bull-Hansens første bøker ble trykket til brystet av fantasy-lesere i alle aldre, men selv var aldri forfatteren komfortabel med en slik merkelapp.
– Jeg så aldri på meg selv som fantasy-forfatter. Det ville blitt for snevert og lite interessant, både for meg og leserne.

Med ni utgivelser siden debuten i 1996 har Bull-Hansen allerede en solid produksjon bak seg. Så begynte han også tidlig; han var så vidt fylt 24 år da novellesamlingen Syv historier fra Vestskogen kom ut. Siden har han fulgt opp med minst én bok i året.
– Å skrive er først og fremst en tilstand for meg. Jeg forsvinner inn i verdenen jeg skildrer og forteller hva jeg ser. Personene lever sitt eget liv og styrer til dels også handlingen. Jeg tror man skal være ydmyk overfor historien. Man skal lytte til den, for ofte forteller den deg selv hvor den vil.

Som en av våre mest produktive forfattere har Bull-Hansen også tilegnet seg arbeidsvaner som, ifølge ham selv, må betegnes som sære.
– Ingen får komme inn på kontoret. Vinduet er dekket med en blendingsgardin, og veggene nærmest tapetsert med notater. Arbeidsdagene er altoppslukende, og timene går fort. Hver dag er en reise, og selv om jeg skriver etter nøye planlagte skisser, vet jeg aldri helt hvor jeg ender.

Bull-Hansen er en mye etterspurt foredragsholder i inn- og utland, og bøkene hans er populære som særemne i den videregående skole. Forfatteren har likevel en uvanlig bakgrunn, og skulle egentlig blitt siviløkonom. Han var på det norske elitelaget for junior i styrkeløft og fikk blant annet bronse i EM. Forfatteren hevder selv at det var en bilulykke som fikk ham til å satse på en forfatterkarriere.
– Rett før julaften i -95 ble hele min tilværelse smadret da jeg ble påkjørt i et veikryss. Det fikk meg til å tenke over en del viktige spørsmål, og jeg bestemte meg for å begynne å skrive for utgivelse. Det har jeg aldri angret på.

Bibliografi

2007 - Evercity

2006 - Anubis

2004 - Lushons plater

1996 - Syv historier fra Vestskogen

1 - Tuatha de danann (arb.tit.)