Frode Sander Øien

Frode Sander Øien

Omtale

Frode Sander Øien (f. 1969) bor og arbeider i Trondheim. Han har skrevet dramatikk for scenen og for NRK, og er vokalist og låtskriver i bandet I Love Wynona. Sander Øien debuterte med Fantastiske Pepsi Love (2001). Speed til frokost (2009) er hans andre roman.

 

Titler i salg

Listen er tom

Anmeldelser
"Speed til frokost er en uvanlig fin fortelling om et menneske som skades allerede som liten der troen på en selv skal sitte."
Leif Ekle, NRK
" (...) det gir spenst og driv til en fortelling som er skrevet av en proff stilist. Og som også rommer passasjer med kunstnerisk og eksistensiell innsikt."
Cathrine Krøger, Dagbladet
"Øien gir et ærlig og troverdig portrett av en usikker ung mann som ofrer sine egne behov for å tekkes andre. Vi har nok sett lidende kunstnere før, men få som til de grader vises uten sentimentalitet eller påklistret kulhetsfaktor. (...) Speed til frokost er en flott bok, fortalt med overskudd, galgenhumor og befriende lite selvhøytidelighet."
Torbjørn Oppedal, Morgenbladet
"Han skriv lett og poengtert om det overflatiske og urbane, han er svært god på dialogar og small talk, bransjesjargong og slikt snakk, og han nyttar ulike stil nivå når Nikolai er sedd som barn, ungdom eller som vaksen, frå det naivistiske til det kynisk ironiske og ekstatiske. Av og til kan det minne om Erlend Loe, av og til om Lars Saabye Christensen, men først og fremst er språket det språket Øien er i ferd med å utvikle innanfor det spennet han har i seg."
Oddmund Hagen, Dag og Tid
En overbevisende og ærlig roman om å bli den man alltid har hatt lyst til å være.
 
Gabriel Michael Vosgraff Moro , VG
Bibliografi

2009 - Speed til frokost

2001 - Fantastiske pepsi love