Bjørg Vik
© Foto: Thomas Fjelldalen

Bjørg Vik

Omtale

Bjørg Vik (1935 - 2018) vokste opp midt i Oslo - i strøket rundt Bislett og St. Hanshaugen, som hun senere beskriver i sine selvbiografiske romaner: Små nøkler, store rom (1988), Poplene på St.Hanshaugen (1991) og Elsi Lund (1994).

Bjørg Vik begynte tidlig å skrive, utdannet seg til journalist og fikk jobb i lokalavisen i Porsgrunn, hvor hun ble boende resten av livet.

Hun debuterte i 1963 med novellesamlingen Søndag ettermiddag. Novellekunstneren Bjørg Vik har tre ganger vært innstilt til Nordisk Råds litteraturpris. Hun har også hatt stor suksess som dramatiker. To akter for fem kvinner regnes som syttitallets viktigste feministiske stykke i Norge, og ble etter hvert spilt i hele Norden, pluss i Tyskland, Østerrike og på Broadway. Bøkene hennes er oversatt til nærmere 30 språk, inklusive russisk og kinesisk.

Litterære priser:

1972 Riksmålsprisen
1974 Aschehoug-prisen
1979 Kritikerprisen
1982 NRKs hørespillpris
1982 Cappelenprisen
1987 Doblougprisen
1988 Bokhandlerprisen
1992 Ibsen-prisen
1996 Amalie Skram-prisen
2001 Oslo Bys kunstnerpris
Tre ganger nominert til Nordisk Råds Litteraturpris

Titler i salg

Viser 1 - 20 av 26

  1. 1
  2. 2
Bibliografi

2015 - En gjenglemt petunia

2015 - Poplene på St.Hanshaugen

2015 - Små nøkler store rom

2014 - Tre melankolske stadier

2012 - Roser i et sprukket krus

2012 - Elsi Lund

2005 - Sensommer

2002 - Forholdene tatt i betraktning

2001 - Salong saratustra

1999 - Alt kvinner tilgir

1998 - Roser i et sprukket krus

1996 - Gatenes magi

1994 - Elsi Lund

1993 - Den lange reisen til et annet menneske

1992 - Reisen til Venezia

1991 - Poplene på St.Hanshaugen

1990 - Vinterhagen

1989 - Skrivestadier

1988 - Små nøkler store rom

1987 - Jørgen bombasta

1985 - En gjenglemt petunia

1985 - Når en pike sier ja

1984 - Fribillett til Soria Moria

1982 - Snart er det høst

1981 - Det trassige håp.Fem hørespill

1979 - En håndfull lengsel. Noveller

1978 - Sorgenfri

1976 - Gutten som sådde tiøringer

1975 - Fortellinger om frihet

1974 - To akter for fem kvinner

1974 - Hurra ,det ble en pike!

1972 - Kvinneakvariet

1970 - Gråt, elskede mann

1968 - Det grådige hjerte

1966 - Nødrop fra en en myk sofa

1963 - Søndag ettermiddag. Noveller