Tore Skoglund

Tore Skoglund

Omtale
Tore Skoglund er født på Senja 01.12.47. Tradisjonell nordnorsk oppvekst på småbruk. Diverse skoler med vekslende hell. Også erfaring som trålfisker og anleggsarbeider.

Hadde tenkt å bli skuespiller, men tok til fornuft og ble journalist istedet.
Jobbet i aviser og byråer i 18 år, bl.a. i Nordlys og A-Pressen i Oslo (Stortinget), før han gikk over til underholdningen og NRK på heltid. Har vært innom en rekke felt: kultur, politikk, utenriks-stoff, feature. Drev mye med teater og lokalrevy i tidlig ungdom. Debuterte som Josef i et julespill på folkeskolen. Jobbet i flere år parallelt med journalistikk og underholdning. Kjent for samarbeidet med Arthur "Oluf" Arntzen i over 20 år.

Utallige TV- og radioproduksjoner, mest foran men også bak kamera. Har holdt på med programmet "Du skal høre mye..." i 15 år, lagde lørdagsserien "Helan og Helan" sammen med Knut Borge, diverse portrett-programmer, en del kulturprogrammer, bl.a. om mørketida (Den femte årstid), om tru og overtru i nord osv.
Sammen med Trond Myhre (samarbeidspartner i "Du skal høre mye") og Leif-Erik Forberg ble det rundt 25 programmer av radioserien "Før ørene faller av" for det gamle P2, der de tok pulsen på kultur og underholdning i hele landet.
En rekke tema-programmer og kåserier i radio.
Har skrevet et titalls bøker, alene eller sammen med andre. Alt fra humor til folkloristikk og utenrikspolitikk. Er for tiden knyttet til NRK-TV i Tromsø som frilans.

Er opptatt av lyrikk og liker flere typer musikk, men lytter gjerne til jazz. Var selv trommeslager i danseband på 60-tallet. Har avtjent verneplikten som lønnet soldat (6 kr. dagen) og innehar både marsjmerket og skyttermerket. Hadde kanskje anlegg som idrettsmann. Var vordende og rask i unge år (7.2 på 60-meteren).

Har fått Spelemanns-prisen sammen med Arthur Arntzen og Asle Myhrvoll (Latterkula 1992), og er æresviking av Bjarkøy (Tore Hund). Eget utsagn: - Forøvrig mottatt få priser foruten Råfisklagets minstepris. Måteholdsmann. Har reist en del rundt i verden, både på jobb og ferie. Har ikke vært med i speider´n, men er flink til å tenne bål og er veldig glad i naturen og i turer i skog og mark. Er veldig opptatt av fortellertradisjonen. "- Kan nok flytte på kroppen, men sjela blir igjen i nord -".
Bibliografi

2005 - Alt for Norge - og vel så det

2003 - Uhørt

2000 - Skoglunds favoritter

1999 - Hilmars verden

1996 - Humør-mixtur

1995 - Kjære landsmenn