Håvard Rem
© Foto: Per Heimly

Håvard Rem

Omtale

Håvard Rem (født 1959) debuterte med diktboken Kall på heltene i 1977. Hans Utvalgte dikt er kommet i bokform på norsk, russisk og arabisk. Kaizers Orchestra, Gisle Kverndokk og a-ha er blant de som har tonesatt hans tekster. Rem har gjendiktet Bob Dylan, Leonard Cohen og William Shakespeare. Han har også utgitt en rekke biografier og reisebøker fra blant annet Afrika, Midtøsten og Asia.

Bibliografi

2017 - Av hele mitt hjerte

2016 - Alt søker kroppstemperatur

2009 - Tingene er dine øyne, ögon, øjne

2004 - Aril Edvardsen

2003 - 100 dikt om krig

2000 - Tekstmeldinger

1999 - Dvergmål

1996 - Taksameteret går - dikt i utvalg 77-96

1995 - Tvillingbrødre

1995 - Derek Walcott: Det siste karneval

1993 - Øvelser i grensesetting

1993 - Joseph Brodski: Vannmerke

1991 - Galgeland

1991 - Jødenes konge

1990 - Den femfotete kamel

1989 - Slavenes energi

1989 - L. Cohen: Slavenes engeri

1988 - L. Cohen: Kjærlighet og hat

1987 - Karl Johans åpenbaring

1985 - Bak dør på gløtt

1984 - W. Whitman: Tilegnet den usynlige verden

1982 - Et lykkelig år av min ungdom

1981 - Sist jeg løp på deg

1978 - Bruddstedet

1977 - Kall på heltene