Håvard Rem

Omtale
Håvard Rem er født i Oslo 7. februar 1959. Han debuterte i 1977 med diktsamlingen Kall på heltene. Han har bl.a. gjendiktet Leonard Cohen og Bob Dylan, og hans gjendiktning av Shakespears Romeo og Julie har vært oppført på Rogaland teater og Den Nationale Scene.

Han har utgitt essays og en rekke diktsamlinger og har arbeidet som plate- og bokanmelder, redaktør og forfatter.

Bibliografi

2004 - Aril Edvardsen

2003 - 100 dikt om krig

2000 - Tekstmeldinger

1999 - Dvergmål

1996 - Taksameteret går - dikt i utvalg 77-96

1995 - Tvillingbrødre

1995 - Derek Walcott: Det siste karneval

1993 - Øvelser i grensesetting

1993 - Joseph Brodski: Vannmerke

1991 - Galgeland

1991 - Jødenes konge

1990 - Den femfotete kamel

1989 - Slavenes energi

1989 - L. Cohen: Slavenes engeri

1988 - L. Cohen: Kjærlighet og hat

1987 - Karl Johans åpenbaring

1985 - Bak dør på gløtt

1984 - W. Whitman: Tilegnet den usynlige verden

1982 - Et lykkelig år av min ungdom

1981 - Sist jeg løp på deg

1978 - Bruddstedet

1977 - Kall på heltene