Omtale

Liv Lundberg er født i 1944 i Bardu i Troms. Høsten 2001 ga hun ut Harlekins hud, som ble nominert til Brageprisen. Disse diktene formidler i skarpe bilder dikt-jegets reise fra sorgen og forvirringens utgangspunkt til ny erkjennelse. I 2008 kom Når jeg ikke hører hjemme.

Forfatteren om seg selv:

Det som framfor alt karakteriserer min litterære produksjon er forskjellig tilnærming fra bok til bok, jeg kjenner meg drevet av en slags forskertrang etter å søke og vinne ny innsikt. Det er et ønske om (eller en filosofisk interesse for) å skrive sammen poesi og teori, overvinne dualismen mellom kropp og tanke; forene bevissthet og kroppslig posisjon med filosofisk refleksjon.

Poesi er for meg en måte å erkjenne verden på; man kan utvide sin forståelse ved å finne formuleringer for det ennå ikke-formulerte.

Poul Borum siterte et dikt i Kritikkjournalen (om Tveegget engel):
For å demonstrere "Hvordan hun kan sanse-tenke sine abstraksjoner"

Litteraturfestival i Colombia

Anmeldelser
"Og det er nettopp skjønnheten i Lundbergs lyrikk, dens eleganse og forfinede rytme, diktenes lange lemmer, store åpne blikk, rene, nakne hud og grasiøse bevegelser som appellerer meg mest. Hun snor seg gjennom tiårene med en duft av bøker, litteratur, poetikker og lærd visdom."
Linda Kaspersen, Nordlyssteinhode, slå / steinøye, se
"Harlekins hud er en drivende god diktbok. Den er ikke lett tilgjengelig, men noe av meningen knyttes til tittelen.»
Ragnhild Engelskjøn, NordlysHarlekins hud
"En sterk og utfordrende samling som formidler en sammensatt livsforståelse i et antitetisk språk» Med Harlekins hud har Liv Lundberg gitt oss en ny samling som på en eggende og fruktbar måte setter våre følelser og analytiske evner på alvorlige prøver"
Øystein Rottem, DagbladetHarlekins hud
Bibliografi

2012 - steinhode, slå / steinøye, se

2008 - Når jeg ikke hører hjemme

2005 - Tekstens etiske øyeblikk og andre essays

2001 - Harlekins hud

1999 - Iverksatt

1998 - Afrika

1997 - Alfabet. Gjendiktning av Inger Christensen

1996 - Nybegynnerens forutsetningsløshet

1990 - Vinterens hjerte

1989 - Skrivestadier

1988 - Tveegget engel

1986 - Lady Lazarus. Utvalgte dikt av Sylvia Plath

1985 - Steindrømt

1982 - Språkets hus har åpninger

1981 - Hjerterspeil

1979 - Den klare tonen