Pål Espolin Johnson
© Foto: Heidi Krieger

Pål Espolin Johnson

Omtale

Pål Espolin Johnson er født i 1940 i Oslo og vokste opp på Romerike og i Tønsberg. Han begynte som dekksgutt og var senere reiseleder på hurtigruteskipet ”Håkon Jarl”. Han har vært lensmannsbetjent i Vest-Finnmark og college-lærer i Midt-Vesten.

Johnson har flere bøker om Nord-Norge og hurtigruta på samvittigheten. Hans bok om hurtigruta er blitt en klassiker, og sammen med lysbildekåseriene har den gjort ham til en av hurtigrutas fremste ambassadører.

Bibliografi

2013 - Olsen og tolv til

2008 - Hurtigruta

1994 - Med hurtigruta nordover

1993 - Kjære Lillehammer

1992 - Hurtigruta

1989 - Fredrik og fangen

1985 - Amerikabrev

1983 - Norge mitt Nord-Norge

1978 - Hurtigruta

1975 - Alt for Norge. Historien om et utvær

1972 - Ka du trur? Epistler nordfra

1972 - Mennesket i motgang. En innfallsport til Olav Duuns diktning