Georg Johannesen

Omtale
Georg Johannesen ble født i Bergen i 1931 og døde julaften 2005. Georg Johannesen representerer et av etterkrigstidens mest markante og originale forfatterskap. Han debuterte i 1957 med romanen Høst i mars. Han har senere gitt ut en rekke bøker i forskjellige sjangre: romaner, dikt, gjendiktninger, essays, artikler og lærebøker. Georg Johannesen arbeidet i mange år ved Universitetet i Bergen hvor han ble utnevnt som den første norske professor i retorikk. I 1995 var han Årets Festspilldikter under Festspillene i Bergen, og høsten 1999 ble han innstilt til Nordisk Råds Litteraturpris for Ars vivendi.
Bibliografi

2009 - Norske kjærlighetsdikt

2006 - Kongebøkene

2005 - Eksil

2003 - Nytt om Ibsen og andre essays

2001 - Dikt i samling

2000 - Litteraturens norske nullpunkt

1999 - Ars vivendi

1996 - Den første sommerfugl bidr.h.wergela

1995 - Dikt i samling

1994 - Moralske tekster

1993 - Draumkvedet

1992 - Retorikkens tre ansikter

1989 - Romanen om Mongstad

1987 - Rhetorica norvegica

1981 - Den norske skrivemåten

1980 - Simons bok

1978 - Johannes' bok

1978 - Tredje kongebok

1975 - Om den norske tenkemåten

1975 - Om "Norges litteraturhistorie"

1968 - TU FU (gjendiktning)

1968 - Bertolt Brecht: 100 dikt (gjendiktning)

1967 - Kassandra

1966 - Nye dikt

1965 - Ars moriendi eller de syv dødsmåter

1959 - Dikt 1959

1957 - Høst i mars