Lars Saabye Christensen Spesial

Finn Stenstad i samtale med Lars Saabye Christensen om romanen Magnet. Musikk ved saksofonist Jørgen Mathisen.

 

Drømmen om den engelske landsbygda

Kategori: Livsstil Lunsjpausen

La deg inspirere til en langhelg på den engelske landsbygda! Her finnes alt fra herskapshus fra serien Downton Abbey til hjemmekoselig puber og idylliske landsbyer. Forfatterne av Drømmen om den engelske landsbygda, Fredrik Solstad og Anne-Lise Mørch von der Fehr, har bodd i Storbritannia i mange år og gir deg alle gode råd og tips du trenger.

Da du forsvant

Kategori: Skjønnlitteratur Lunsjpausen

Iben Sandemose mistet brått sin aller kjæreste, Trond Brænne. Her forteller hun om før og etter. Om å møte det nye livet alene, om å holde seg fast når parketten revner og sorgbølger braser innover. Men også om det nye, fine som langsomt oppstår.

Lyrikkspesial

Kategori: Lunsjpausen Skjønnlitteratur

I denne episoden får vi musikk og poesi fra tre av Norges fremste kunstnere. Lars Saabye Christensen leser fra Stempler, Mathias Eick spiller og Kristin Berget leser fra Loosing Louise.

Ut i naturen, vekk med kulturen!

Kategori: Livsstil Lunsjpausen Dokumentar

Er det å søke seg bort typisk moderne, typisk menn eller typisk norsk? Møt professor i idehistorie Espen Schaanning i samtale med Harvest-medeier Torbjørn Ekelund og medieekspert Lars Bratsberg.

Død, sorg og savn - en del av livet

Kategori: Lunsjpausen Dokumentar

Døden er et tema som berører oss alle. I denne episoden av Lunsjpausen møter vi komiker Else Kåss Furuseth, lyriker Annabelle Despard og forfatter og kulturredaktør, Alf Kjetil Walgermo. Jan Jacob Tønseth leser fra Muntre dødsdikt.

Skriv ditt liv

Kategori: Livsstil Lunsjpausen Dokumentar

Hvem tror du at du er? Kjersti Wold har skrevet bok om hvordan du kan finne ut nettopp det! En guide og inspirasjon for deg som vil skrive din slektshistorie eller historien om ditt liv. Her i samtale med Tone Moseid.