Bok 12 i Drum-serien

Gert Nygårdshaug: Budbringeren

Strålende Fredrick Drum-krim fra en av Norges beste og mest særegne forfattere, Gert Nygårdshaug.

 

Et grøssende skummelt plot

Visning av Sofie Sarenbrant

Kategori: Krim

En morgen finner Astrid pappaen sin brutalt drept. Ingenting tyder på innbrudd. Kan noen ha gjemt seg i huset etter visningen? Det eneste som kan tyde på det, er at Astrid påstår en fremmed klappet henne på kinnet i løpet av natten.
Visning av Sofie Sarenbrant

Ny krim med etterforsker Elli

Eystein Hanssen

Kategori: Krimbøker Krim

Eystein Hanssen om etterforsker Elli og den nye bok Jaget som er sjette bok i krimserien om Elli.

Joona Linna-thriller

Lars Kepler - Kaninjegeren

Kategori: Krimbøker Krim

Endelig er Lars Kepler tilbake med en ny thriller i serien om kriminaletterforsker Joona Linna. Kaninjegeren er så skremmende og briljant at hårene reiser seg på armene. I denne videoen forteller forfatterparet oss om boken.

Den som forvolder en annens død av Chris Tvedt

Kategori: Krim

Aldri still et spørsmål hvis du ikke kjenner svaret, det er regel nummer en i retten. Mikael Brenne trodde at det verste som kunne skje hvis han glemte den regelen, var å tape. Han tok feil. Å tape en rettsak er ille, - å tape livet er mye verre.

Bok 12 i Drum-serien

Gert Nygårdshaug: Budbringeren

Kategori: Krim

Strålende Fredrick Drum-krim fra en av Norges beste og mest særegne forfattere, Gert Nygårdshaug.

Norsk krim: Kryssforhør

Kategori: Krim

Fire sentrale norske krimforfattere, Tom Kristensen, Kjell Ola Dahl, Jørn Lier Horst og Eystein Hanssen, diskuterer norsk krim under Krimfestivalen 2016. Programleder: Trude Teige.

Krimroman og norsk virkelighet

Kategori: Krim

Hva forteller krimromanen om norsk virkelighet, og kan den ha en samfunnskritisk effekt? Jørn Lier Horst, Torkil Damhaug, Chris Tvedt og Marit Reiersgård i samtale under Krimfestivalen 2016. Programleder: Sidsel Dalen.

Krim: Klassisk stil

Kategori: Krim

Mange av dagens krimforfattere er inspirert av den klassiske krimmen.Her ser du Hans Olav Lahlum, Knut Nærum, Jan Mehlum og Ingebjørg Berg Holm under Krimfestivalen 2016. Programleder: Nils Nordberg.

Hvem drepte Birgitte Tengs?

Kategori: Dokumentar Krim

Det uløste drapet på 17 år gamle Birgitte Tengs diskuteres av Bjørn Olav Jahr, forfatter av «Hvem drepte Birgitte Tengs?», og Tor-Erling Thømt Ruud fra VGs podcast «Uløst» under Krimfestivalen 2016. Programleder: Anne Grosvold.

Karin Slaughter

Kategori: Krim

Karin Slaughter vokste opp i en liten by i Georgia og har skrevet siden hun var barn. Washington Post beskriver henne som den beste krimforfatteren i USA. I år besøkte hun Krimfestivalen i Oslo.

Kryssforhør

Kategori: Krim

Krimkometen Peter Swanson intervjues sammen med kodekrimforfatter Jessica Cornwell og den svenske stjernen Viveca Sten under Krimfestivalen 2016. Programleder: Asbjørn Slettemark.

Krimteatersport

Kategori: Krim

Krimteatersport med Harald Eia, Helen Vikstvedt og Jan Paul Brekke

En upålitelig forteller

Kategori: Krim

Mange av dagens krimromaner har flere fortellere, og ofte kan du ikke stole på noen av dem. Møt de tre interessante krimforfattere: engelske Clare Mackintosh, svenske Mikaela Bley og amerikanske Peter Swanson. Programleder: Asbjørn Slettemark.

Jessica Cornwell debuterer med Slangeskriftene

Kategori: Krim

Jessica Cornwell forteller om Slangeskriftene og om hvorfor hun skriver akkurat krim. Hun avslører også hvilken hendelse i Barcelona som inspirerte henne til å skrive hennes første bok.

Prolog av Jo Nesbø

Kategori: Krim

Krimfestivalen 2016 åpnet med prolog av årets festivalforfatter Jo Nesbø.

Videointervju med Bernhard Aichner

Kategori: Krim

Bernhard Aichner drev research på et likhus før han skrev Dødens herskerinne, om Blum som driver et begravelsesbyrå. Da ektemannen blir drept, tar hun i bruk sine helt spesielle kunnskaper for å komme til bunns i hans død.
Bernhard Aichner

Videointervju med Emma Healey

Kategori: Krim

Emma Healey har overrasket både forleggere, anmeldere og lesere med at hun faktisk er så god som «alle» skal ha det til. Hypen har vist seg å stå til forventingene. Man må bare lese hennes debut Elizabeth er borte (Elizabeth is missing).
Emma Healey

Videointervju med Lisa Gardner

Kategori: Krim

Lisa Gardner blander neglebitende spenning og personlige intriger! Bøkene hennes har flere ganger vært på New York Times sine bestselgerlister og hun har vunnet priser over hele verden. Fire av romanene hennes har blitt filmatisert for TV.