Alice Bjerknes Lima de Faria: Fuglefesten

"Fuglefesten" er en historie om å føle seg utenfor, men å finne sine egentlige venner tilslutt og være stolt over den man er.

BOM møter Gro Dahle

Kategori: Barn og ungdom

Po tråkker og tramper, skyver og dytter, krever og maser i Gro Dahles nye bildebok «Dagen» som handler om barnedepresjon.

BOM Anna Fiske

Kategori: Barn og ungdom

Det er aldri barnas feil når voksne har det vondt eller gjør feil, skriver Anna Fiske i den nye boka si «Hvordan være voksen».

Lille Olle - Et begavet lite svin

Kategori: Barn og ungdom

"Lille Olle" er en humoristisk historie på rim om den talentfulle lille grisen Olle som blir satt ut i skogen da foreldrene skal på pianoturné. Olle spiller fiolin så det bruser, men likevel ender han på grillen.

Bukkene Bruse er tilbake og nå begynner de på skolen!

Kategori: Barn og ungdom

Det var en gang tre bukker som het Bukkene Bruse. En dag fikk de et brev om at de måtte begynne på skolen. «Hvorfor det?» spurte den minste. «Alle må gå på skolen nå for tida», forklarte den største bukken. Så ble de enige om at de kunne prøve for ei uke eller to. Les den nye boken: «Bukkene bruse begynner på skolen»
Bukkene Bruse

Vinnere av Bologna Ragazzi tilbake med ny bok:

Mørkets historie

Kategori: Barn og ungdom

Yulia Horst og Daria Rychkova er tilbake med nok en fenomenologisk undersøkelse som kommer til å gå rett hjem hos barn. Den handler om noe alle barn har et forhold til, og nesten alle frykter: mørket.

Siste bok i serien

I morgen er alt mørkt: Når historien slutter

Kategori: Barn og ungdom

Dette er slutten på alt. Men ungdommene nekter å gi seg, og det går rykter om at sivilisasjonen og orden gjenopprettes i hovedstaden Oslo. Bak en mur som ikke alle slipper gjennom. Rystende aktuelt.

Erlend Loe leser

Erlend Loe - Politiland

Kategori: Barn og ungdom

Kim rister pappa våken, men pappa har ikke lyst til å stå opp. Han forteller i stedet Kim at barn som står opp for tidlig på lørdager, risikerer å bli arrestert av Stå-opp-politiet. Og da Kim ikke slår seg til ro med dette, kan pappa fortelle at det finnes enda flere politistyrker å frykte. Som Spørre-og-grave-politiet. Og ikke minst Masepolitiet. Det er med andre ord all grunn til å holde seg i ro og la pappa være i fred.

Illustratør Andreas Iversen tegner

Etterforsker Edward Rubikon

Kategori: Barn og ungdom

Edward Rubikon er etterforsker av overnaturlige hendelser.

Edward Rubikons mysterier

Kategori: Barn og ungdom

Første bok i den nye serien om kompisene Edward Rubikon og Kasper som sammen løser mysterier.

Snart sover du

Kategori: Barn og ungdom

Søstrene Haddy Njie og Lisa Aisato forteller om sin egen barndom og om hvordan boken "Snart sover du" ble til.

Reven og Grisungen fyller 20 år!

Kategori: Barn og ungdom

Duoen Bjørn F. Rørvik og Per Dybvig markerer 20 elleville år med Reven og den retthalede Grisungen gjennom to ferske bøker som viser at de to vennene fortsatt er i toppform. Her leser Bjørn Rørvik fra Vaffelfisken.
Bjørn Rørvik leser fra Vaffelfisken

Selleritimen episode 4

Kategori: Barn og ungdom

Snefrid blir usynlig om hun tygger selleri! I episode 4 møter vi nissen og den nysgjerrige naboen. Vi får også dagens deilige sellerioppskrift.

Selleritimen episode 3

Kategori: Barn og ungdom

Snefrid blir usynlig om hun tygger selleri! I episode 3 møter vi kokken og spøkelset. Vi får også dagens deilige sellerioppskrift.

Selleritimen episode 2

Kategori: Barn og ungdom

Snefrid blir usynlig om hun tygger selleri! I episode 2 møter vi popstjernen og de tre kattene Fluff, Fluff og Fluff. Vi får også dagens deilige sellerioppskrift og dagens intervju er med forfatter Ingunn Aamodt.

Den lille kaninen som så gjerne ville sove

Kategori: Barn og ungdom

Foreldre har til alle tider lett etter gode teknikker for å få barna til å sovne. Denne boken er den ultimate godnatthistorie, som nærmest garantert får ditt barn til å sovne i løpet av få minutter. Nærmest som et trylleformular!

Selleritimen episode 1

Kategori: Barn og ungdom

Snefrid blir usynlig om hun tygger selleri! I episode 1 møter vi Snefrid og prinsessen i tårnet. Vi får også dagens deilige sellerioppskrift og dagens intervju er med illustratør Anna Fiske.